KBC Equitas
2020. január 10. 8:28

Gyorshírek péntek reggel

   

Indexek: Továbbra is kitartott a pozitív hangulat a főbb piacokon, az S&P 500 index 0,7 százalékos plusszal új csúcsra emelkedett, illetve ahhoz közel, 3274 pont fölött zárt. A DAX index szintén kacérkodott a két évvel ezelőtti történelmi csúcsával, bár egyelőre még nem jött össze neki, mindenesetre a napi csúcshoz közel 13495 ponton zárt.

BUX: A magyar piacra is kihatott a jókedv, a BUX 1,3 százalékos emelkedéssel zárt. Az OTP 2 százalékot, a Richter 1,7-et, a Magyar Telekom 0,3-at, a Mol pedig 0,1 százalékot erősödött. A 4iG 3 százalékot esett ennek ellenére.

Magyarország: Orbán Viktor a tegnapi kormányinfón elmondta, hogy a februári évértékelőben fog részletesen beszélni az újabb gazdasági akciótervről. Emellett lesz újabb családvédelmi akcióterv is, melynek keretében a 3 gyermekes anyákra is kiterjesztené az életre szóló szja-mentességet. A magyar euró kapcsán elmondta, hogy Magyarország még erre nem áll készen, illetve hogy 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékát klímasemlegessé szeretné tenni.

Németország: A német ipari termelési adat pozitív meglepetést okozott tegnap, november hónapban ugyanis 1,1 százalékkal tudott növekedni megverve ezzel a várakozásokat. Az októberi adatot is felfelé módosították a korábbi 1,7-ről csupán 1,0 százalékos csökkenésre. Emellett a kereskedelmi adatok is tegnap láttak napvilágot, mely már kevésbé fest pozitív képet. Az export a vártnál jóval nagyobb 2,3 százalékos csökkenést mutatott novemberben, míg az importok volumene 0,5 százalékkal lett kisebb.

Amerika: Tegnap este jöttek ki az adatok Amerikából az új munkanélküli kérelmek számáról, mely a vártnál kevesebb 214 ezer darab lett. Némileg árnyalja a képet hogy a meglévő kérelmek száma 21 havi csúcsra emelkedett. Ma teszik közzé Amerikában a munkanélküliségi rátát, mely a várakozások szerint továbbra is a rekord alacsony 3,5 százalékos szinten marad. Emellett az NFP adatokra lesz még érdemes figyelni ma.

Duna House: Tegnap este közzétette előzetes negyedéves mérőszámait a Duna House, mely szerint Magyarországon folytatódott a bizonytalanság az ingatlanpiacon, melynek köszönhetően a tranzakciószám és a jutalékbevétel is csökkent az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Pozitívum, hogy ezt ellensúlyozni tudta a vállalat a lengyel piacon elért erős bevételnövekedéssel. A közvetített hitelek volumene mindkét piacon jelentősen bővülni tudott. A vállalat egyébként február 25-én teszi közzé a negyedéves kimutatásait, melyről majd bővebben írunk.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.