KBC Equitas
2019. november 29. 8:31

Gyorshírek péntek reggel

   

Indexek: Az Egyesült Államokban Hálaadás miatt kereskedési szünnapot tartottak, és a mai kereskedési időszak is rövidebb lesz (magyar idő szerint este 7 óráig tart). A fejlett európai részvénypiacokon elfogyott a lendület, tegnap mérsékelt csökkenés volt tapasztalható a fontosabb börzeindexeknél. A ma reggeli nyitáskor is kis csökkenésre lehet kilátás a határidős indexek alapján.

Makroadatok: Az előzetes novemberi német inflációs adat szerint 1,1 százalékos volt az éves árdrágulás a hónapban, ez elmarad az 1,2 százalékos konszenzustól. Havi szinten pedig 0,8 százalékkal csökkenhettek az árak. Ma délelőtt a teljes Eurózónára vonatkozó adatot is közzéteszik, a várakozás 0,9 százalék. Ma reggel 9 órakor teszik közzé a végleges hazai harmadik negyedéves GDP-adatot, a korábbi olvasat 5 százalék volt.

BUX: Itthon alacsony forgalom mellett zajlott a kereskedés, de a BUX az európai piacokat felülteljesítve fél százalékkal emelkedett. Az Opus árfolyama az utóbbi időszak mélyrepülése után felpattant, napi limittel emelkedett, de a nagyok közül a Richter is 1 százalékot erősödött. A mai kereskedés nem csak az amerikai tőzsdéken, hanem a BÉT-en is rövidebb lesz három órával, a kereskedési rendszer verzióváltása miatt.

CIG Pannónia: Rendkívüli közgyűlésen dönthetnek a CIG Pannónia részvényesei a társaság és az Opus között fennálló kereszttulajdonlás rendezéséről. Ha a közgyűlés rábólint, akkor értékesítésre kerülhetnek a CIG tulajdonában álló Opus-részvények, valamint visszavásárolhatja az Opus tulajdonában álló saját részvényeit. Az Opus megerősítette, hogy a kereszttulajdonlás átrendezéséről egyező akarattal tárgyalásokat folytatnak.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.