KBC Equitas
2019. november 22. 8:37

Gyorshírek péntek reggel

  

Kereskedelmi háború: Továbbra is a kereskedelmi háborús hírekre figyel piac, és decemberhez közeledve egyre bizonytalanabb, hogy sikerül-e egy első fázisú megállapodást létrehozni az Egyesült Államok és Kína között. Az elmúlt hetek történelmi csúcsai után ez pedig egy kisebb korrekciót okozott, az amerikai tőzsdék egymást követő három nap is gyengültek. Tegnap szintén az S&P 500, Dow Jones és a Nasdaq is enyhe, 0,2 százalékos mínuszban zárt.

Európa: Európában is hasonlóan alakult a kereskedés a tengerentúli piacokhoz képest, így csütörtökön is gyengültek a vezető a nyugat-európai börzék. A DAX és a CAC 0,2, míg az FTSE 100 0,3 százalékos mínuszban zárt. Ezzel a többhavi és éves csúcsokról szintén egy enyhe lefordulás látható, a vállalatok közül pedig inkább a gyógyszergyártó cégek teljesítettek felül.

BUX: A magyar tőzsde szintén gyengült tegnap, amely leginkább a Mol esésének köszönhető.  A részvény 2,8 százalékos csökkenéssel pedig letörte a 3000 forintos szintet is. Az OTP stagnált, a Richter és a Magyar Telekom pedig enyhe pluszban tudott zárni

Német GDP, PMI: A harmadik negyedévben 0,1 százalékkal bővült a német gazdaság a második olvasatú adatok alapján, amely megfelelt a várakozásoknak, de továbbra is éppen, hogy elkerüli a recessziót az ország. A mai napon pedig az Eurózónás, köztük a német PMI adatokra is érdemes lesz figyelni, amelyek a délelőtt folyamán érkeznek. Októberben azért enyhe erősödés volt tapasztalható a beszerzési menedzser indexekben, így fontos lesz, hogy novemberben is folytatódott-e ez a trend. A francia PMI adatok viszont még mindig erősek maradhattak, míg a német adatoknál lehetne várni javulást.

Határidős indexek: Az európai határidős indexek enyhe pluszban járnak nyitás előtt, azonban fontos lesz, hogy a PMI adatok okoznak-e pozitív meglepetést.

Olaj: Többhavi csúcsra emelkedett az olaj, miután a befektetők attól tartanak, hogy az OPEC fenntarthatja a kitermelés visszafogására kötött megállapodást, illetve globálisan is csökkenhet a kereslet. Ezen kívül az olajkészletek is a csökkentek, amely szintén az árfolyam-emelkedés irányába mutató hír.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.