KBC Equitas
2019. november 15. 8:40

Gyorshírek péntek reggel

   

GDP: Harmadik negyedéves GDP adatok érkeztek itthonról és az Európai Unió többi országából is. A magyar GDP növekedés nagy meglepetésre 5 százalékos volt (a kiigazított adat 4,8%), ezzel jócskán megverte a  4,4 százalékos konszenzust. Ezzel az EU-ban itthon volt a legmagasabb az éves szintű növekedés. Az összes ország elkerülte a technikai szintű recessziót is, ez főként Németországban volt inkább kérdés, és többnyire pozitív meglepetéseket láthattunk. Az Eurózónában összességében 1,2 százalékos volt az éves növekedés, a konszenzus 1,1 százalék volt.

Indexek: A vártnál erősebb GDP adatok ellenére csökkentek Európában a fontosabb börzeindex, de jellemzően azért fél százalék alatt. A tengerentúlon pedig nagyon bizonytalan volt a hangulat, az indexek alig mozdultak. A kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban is nagy a bizonytalanság, bár az jó hír, hogy a kínai és amerikai hivatalnokok napi szinten egyeztetnek, viszont aggasztó, hogy a kínaiak mindössze a várt mennyiség tizedét importálták az amerikai szójababból. Kommentek azonban összességében inkább pozitívak, ma úgy néz ki kedvezőbb lesz a hangulat, fél százalék körüli pluszban nyithatnak a fontosabb tőzsdék.

Gyorsjelentések: Tegnap több gyorsjelentés is érkezett, az amerikai Walmart kellemes meglepetést okozott, történelmi csúcsra is került az árfolyam. Az Egyesült Államokból a film- és médiaóriás Viacom negyedéves eredményei is felülmúlták a várakozásokat. Este jelentett az Nvidia, amely szintén szép számokat közölt.

Alibaba: Közeleg a kínai óriás hongkongi tőzsdére lépése, a cég az első 12,5 millió darab új részvényét, amelyeket lakossági befektetők számára bocsát ki, 188 hongkongi dollárra árazta, az intézményi befektetőknek szánt nagyobb mennyiség ennél magasabb áron is jegyzésre kerülhet. A végső bevezetési ár november 20-án kerül kihirdetésre, összesen pedig egy 13,8 milliárd dolláros forrásbevonásra van kilátás.

BUX: Itthon stagnált a BUX index, ezzel is felülteljesítette azonban az európai piacokat. Nagyon nagy elmozdulásokat a blue chipeknél nem láthattunk, a komponensek közül egyébként az AutoWallisnak ment a legjobban, közel 3 százalékot emelkedett, az Appeninn viszont 2 százalékot csökkent.

4iG: Közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését a magyar IT vállalat. A cég nagyon nagyot emelkedett a harmadik negyedévben bevétel és profit tekintetében is,az EBITDA pedig egy év alatt 3,1 milliárd forintról 10,5 milliárd forintra emelkedett. A menedzsment továbbra is optimista. Tegnap az árfolyam 0,8 százalékot emelkedett.

Est Media: A portfolio.hu írása szerint a NAV vizsgálatot indított fiktívnek tartott számlák, költségvetési csalás gyanúja miatt a Delta Systems ellen (amelyet az Est Media felvásárol). A cég közleményben megerősítette, hogy valóban vizsgálat folyik ellene, de annak megalapozottságát vitatja, valamint bízik benne, hogy legfeljebb átmeneti hatással lesz a működésre. Tegnap az Est Media a negyedik legforgalmasabb részvény volt, az árfolyam pedig 9 százalékot csökkent.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.