KBC Equitas
2019. november 8. 8:34

Gyorshírek péntek reggel

   

OTP: Elképesztő ütemben növekszik az OTP, a bankcsoport bevételei 20 százalékkal növekedtek az előző évhez képest a harmadik negyedéves jelentés alapján. Még látványosabb a konszolidált adózás utáni eredmény több mint 50 százalékos emelkedése, amely jócskán felülmúlta a várakozásokat. Fontos hozzátenni, hogy egyszeri pozitív tételek is befolyásoltak a konszolidált adózás utáni eredményt, azonban az alapfolyamatok is kedvezőbben alakultak, mint amire a konszenzus számított. A tegnap az árfolyam is rekordot döntött, a részvény 14210 forinton zárt.

Richter: Nem okozott csalódást jelentésével a Richter, a bevételek látványosan nőttek a gyengébb bázishoz képest, és a nettó eredmény is közel két és félszeresére nőtt tavalyhoz képest. Ha az egyszeri számviteli tételektől eltekintünk, a főbb profitszámok az első kilenc hónapban nagyjából 10-15 százalékkal javultak, ami jó üzenet a részvényesek felé.

BUX: Nem csak a blue chipek terén volt izgalom, tegnap jelentett a Zwack is, amely a várakozásnak megfelelően csökkenő eredményekről számolt be, elsősorban a NETA-emelés hatására. Nagy meglepetést ez nem okozott, az árfolyamban sem volt nagy elmozdulás. A Graphisoft Park jelentésének viszont örültek a befektetők, a részvény árfolyama 4,4 százalékot emelkedett. A Waberer’s harmadik negyedévében viszont újra veszteséget szenvedett el. A jelentések forgatagában tegnap viszonylag jó volt a hangulat, a BUX 0,7 százalékot emelkedett.

Indexek: Maradt a jó a hangulat a fejlett részvénypiacokon, mivel a kereskedelmi háborúval kapcsolatban továbbra is pozitív kommentek érkeznek, kínai és amerikai részről is. Közben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke szerint, Donald Trump jövő héten nem fog kivetni pótvámokat az európai autószektorra (ezzel kapcsolatban jövő hétig döntenie kell az amerikai elnöknek). Makroadatok terén is érkezett jó hír, a kínai export és import adat a vártnál kisebb mértékben esett csak vissza. A fontosabb börzeindexek Európában és az Egyesült Államokban is mérsékelten emelkedtek, az S&P 500 index így csúcson tartózkodik.

Gyorsjelentések: Európában nagyon pörög a gyorsjelentési szezon, tegnap a német papírok közül a Deutsche Telekom csalódást okozott az osztalék csökkentése miatt, a Lufthansa erős harmadik negyedévének viszont nagyon örültek a befektetők. Az acélipari ArcelorMittal részvényét is nagyon kapkodták az erős jelentése után.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.