KBC Equitas
2019. október 25. 8:36

Gyorshírek péntek reggel

   

EKB: Nem történt meglepetés az EKB tegnapi kamatdöntésén, az irányadó ráta, valamint a jegybanki kilátások is változatlanok maradtak. Ez azt vetítheti előre, hogy az irányadó ráta következő időszakban is hasonló, vagy még alacsonyabb szinten maradhat, az inflációban be nem álló erős fordulatig. A nyolc éve jegybankelnök Mario Draghi egyébként hamarosan távozik, utódja Christine Lagarde lesz. Az euró kismértékben gyengült, az EURUSD így ma reggel 1,111.

Indexek: Jól teljesítettek a fontosabb börzeindexek Európában, amelyek jellemzően fél és egy százalék közötti erősödést realizáltak. Felülteljesítő volt a londoni index 0,9 százalékos növekedéssel. Az amerikai piacon vegyes volt a hangulat, a Dow Jones enyhén visszaesett, az S&P 500 és a Nasdaq pedig emelkedett.

Fontos gyorsjelentések jöttek ki a tegnap és ma reggel, azonban a vállalati teljesítmények inkább vegyesre sikerültek:

  • Tegnap délután nagy csalódást okozott a Twitter, a gyenge jelentés után 21 százalékot csökkent tegnap az árfolyam.

  • Elmaradt az Amazon profitja a várakozásoktól, és az elmúlt két évben először csökkent, amelyre a zárás utáni kereskedésben 6 százalékos mínusszal reagált az árfolyam.

  • Az Intel viszont kedvezőbb kilátásokat tett közzé a jelentésében, és a részvényárfolyam zárás utáni 4 százalékos emelkedésének is örülhetnek a befektetők.
  • Az európai cégek közül az AB Inbev közölt a vártnál gyengébb jelentést.
  • Mai napon a nagyobb amerikai vállalatok közül a Verizon és a Philliphs 66 teszi közzé a jelentését.

Brexit: Boris Johnson brit miniszterelnök december 12-ére előrehozott választásokat szeretne kiírni, hogy véget vessenek a Brexit „rémálomnak”. Ehhez viszont a kétharmados támogatás szükséges a parlamentben, a Munkáspárt pedig csak akkor menne bele, ha garantálnák a hard-Brexit kizárását. A jelenlegi felmérések szerint egyébként az új választás a Konzervatív Párt győzelmét hozná.

Makroadatok: Az októberi amerikai feldolgozóipari Markit PMI adat 51,5-ös értékével meghaladta a várakozást, és javulást jelent az előző hónaphoz képest. A szolgáltatóipari adatban nem történt meglepetés, 51 lett. Az Eurózónában viszont mindkét adat enyhe csalódást okozott, habár a szolgáltatóipari PMI kis növekedést mutatott. Ma a német IFO index alakulása tartogathat izgalmakat.

BUX: A budapesti tőzsdén remek volt a hangulat, a BUX az európai piacokat is jelentősen felülmúlva 1,5 százalékot erősödött. Az OTP továbbra is szárnyalt, 13960 forinttal történelmi csúcson tartózkodik. A Richter és a Mol árfolyama is feljebb került, a Magyar Telekom viszont stagnált.

Óraátállítás: A hétvégén Európában, így Magyarországon is, megtörténik az átállás a téli időszámításra, az Egyesült Államokban viszont erre csak november első hétvégéjén kerül sor.  Emiatt jövő héten az amerikai tőzsdék magyar idő szerint egy órával korábban, 14:30-kor nyitnak.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.