KBC Equitas
2019. október 4. 8:34

Gyorshírek péntek reggel

   

Indexek: Tegnap nap elején folytatódott az esés a fejlett részvénypiacokon, nem tettek jót a hangulatnak a várakozásoknál gyengébb makroadatok, valamint az európai termékekre bejelentett amerikai vámok sem. Trump nyilatkozata azonban segített a piacoknak, az amerikai elnök bejelentette, hogy jövő héten mindenképp tárgyalóasztalhoz ülnek Kínával, emellett a gazdasági kilátásokkal kapcsolatban is pozitívnak mutatkozott. Estére így megfordult a hangulat, az amerikai tőzsdék jelentős pluszban zártak, Európában viszont vegyes maradt a teljesítmény. A német tőzsde tegnap zárva volt.

Makroadatok: Gyenge makroadatok érkeztek a fejlett piacokról, Európában a német és a brit PMI adatok is alulmúlták a várakozásokat, valamint az Eurózóna mutatója összességében is rosszabb lett. Az Egyesült Államokban pedig a szeptemberi ISM szolgáltatóipari index 3 éves mélypontot ütött, minden várakozást alulmúlva. Itthon az augusztusi kiskereskedelmi adat viszont már pozitív meglepetést okozott, az éves szintű bővülés naptárhatástól megtisztítva 5,8 százalék volt, amely meghaladta az 5,6 százalékos várakozást. Főleg az iparcikk jellegű vegyes árutermékek forgalma növekedett (12 százalékkal). A mai nap az amerikai foglalkoztatottsági statisztikákra figyelhetünk, illetve Jerome Powell Fed-elnök beszéde is érdekes lehet, mivel egyre több elemző vár már ebben a hónapban további kamatvágást.

BUX: Mérsékelten emelkedett tegnap a budapesti tőzsde, a BUX 0,3 százalékkal került feljebb. A nagyok közül jelentősen emelkedett tegnap az OTP és a Magyar Telekom is, de a legjobban teljesítő komponens a Waberer’s volt 4,5 százalékos erősödéssel. Az Opus részvényének kereskedését mára felfüggesztik, mivel a társaság fontos tájékoztatást kíván közzétenni.

Pepsi: Trump nyilatkozata mellett is érkezett pozitív hír azért tegnap, a Pepsi kifejezetten jó negyedéves gyorsjelentést tett közzé. Az üdítő-italgyártó bevétel és profitsoron is felülmúlta a várakozásokat, és jó úton jár a cég az éves célok felülteljesítéséhez. Tegnap a Pepsi, valamint a szektortársai is emelkedek.

Árfolyamok: Erősödött tegnap a forint, a hazai deviza az euróval szemben ma reggel már csak 332,1, míg az USDHUF 302,7. Erősödött az arany is, a nemesfém árfolyama határozottan az 1500 dolláros ellenállás fölé került, jelenleg 1508 dollár. Az olajárakban viszont nem történt jelentős változás.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.