KBC Equitas
2019. szeptember 27. 8:37

Gyorshírek péntek reggel

   

Indexek: Kedvező volt tegnap a hangulat Európában, a fontosabb részvényindexek fél százalék körüli erősödésben zártak, főleg a londoni tőzsde teljesített jól 0,8 százalékos emelkedéssel, a brit parlament szerdától újra ülésezik. Az Egyesült Államokban kevésbé volt jó hangulat, a befektetőket bizonytalanságban tarthatja a Trump ukrán botránya miatt kitört eljárás. A vezető indexek mérsékelt csökkenésben zártak.

BUX: A magyar tőzsdeindex alig mozdult el szerdai záróértékétől, ezzel pedig alulteljesítette az európai piacot. A nagyok közül az OTP teljesített a legjobban 0,6 százalékos emelkedéssel. A Mol ellenben 1 százalékot csökkent. Az olajtársasággal kapcsolatos hír, hogy Hernádi Zsolt vezérigazgató a szabad mozgásában korlátozása miatt beadott Horvátország elleni keresetét, az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította. A Mol tegnap egyébként bejelentette, hogy 570 millió euró értékben kedvező feltételek mellett új hitelszerződést kötött.

Appeninn: Reggel tette közzé féléves eredményeit az Appeninn. Minden soron látványos növekedést ért el a vállalat, az ingatlan bérbeadásából származó bevétel 79 százalékkal, az EBITDA 323 százalékkal emelkedett, az átfogó eredmény pedig közel tizenháromszorosára bővült.

Forint: Újra gyengült a forint, bár tegnap a 333,6-os szintet is érintette az EURHUF, ma reggelre jelentős visszaesés után 335,7-en cserél gazdát a két deviza. A dollárral szemben még nagyobb a gyengülés, az USDHUF történelmi csúcson 307,6-on áll.

KSH: Ma teszi közzé a KSH a hazai augusztusi munkanélküliségi rátát. Az elemzők nem várnak változást az előző hónaphoz képest, így 3,4 százalékos adatra lehet kilátás.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.