KBC Equitas
2019. szeptember 13. 8:35

Gyorshírek péntek reggel

   

EKB: Kamatdöntést tartott tegnap az Európai Központi Bank, a vártnak megfelelően 10 bázisponttal mínusz 0,5-re csökkentették az irányadó rátát. Ez rekordalacsony szintnek számít. Emellett az EKB újraindítva eszközvásárlási programját, a havi keretösszeg 20 milliárd euró lesz. A kockázatok erősödtek az európai gazdaságban, az infláció is visszafogott, ezzel a csomaggal viszont be lehet indítani a gazdaságot és serkenteni az inflációt Mario Draghi szerint. A jegybankelnök nem fél a recessziótól, uyganakkor enyhén mérsékelték a korábbi várakozásokat a következő évek gazdasági növekedésére.

Euró: A döntést követően rángatták kicsit az euróárfolyamot, először erősödni kezdett a kontinentális deviza a dollárral szemben, de később elfogyott a lendület. Az EURUSD ma reggel 1,108. Izgalmasan alakult az EURHUF mozgása is, a forint napközben egészen 330,4-ig is erősödött, ahonnan azonban visszapattant. Jelenleg 332,6 forintot adnak egy euróért.

Indexek: A fejlett részvénypiaci indexek mérsékelt emelkedéssel reagáltak az EKB-döntésre, valamint Trump elnök kereskedelmi háborúval kapcsolatos pozitív jelzéseire. Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is fél százalék alatti pluszokban zártak a főbb indexek. A határidős indexek alapján a ma reggeli nyitáskor nem várható jelentős elmozdulás.

BUX: A fejlett tőzsdékkel ellentétben, a BUX 0,3 százalékkal csökkent, a négy legnagyobb papír közül egyik sem tudott emelkedni. Az indexet az Opus 2,7 százalékos emelkedéssel próbálta felhúzni, a cég tegnap közgyűlést tartott ahol új igazgatósági tagokat választottak, valamint részvényvisszavásárlást jelentettek be.

4iG: Féléves jelentést tett közzé a magyar informatikai cég, amelynek bevételei elérték a 14,7 milliárd forintot, amely több mint duplázódást jelent. A tavalyi veszteség után pedig idén 580 millió forintos profitot realizáltak, amely 6 forint féléves EPS-t jelent.  

Infláció: Kijöttek tegnap az amerikai inflációs adatok, amelyeknél a vártnál egy százalékponttal kisebb, 1,7 százalékos éves árdrágulást láthattunk. Azonban az élelmiszer- és energiaárakat kiszűrve már 2,4 százalékos infláció adódna, amely meghaladja az erre vonatkozó konszenzust.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.