KBC Equitas
2019. szeptember 6. 8:38

Gyorshírek péntek reggel

  

Kifejezetten jó hangulat uralkodott tegnap a fejlett részvénypiacokon, Európában a Brexit-válságot nyögő londoni tőzsde kivételével a fontosabb indexek 1 százalék körüli mértékben emelkedtek. Az amerikai börzék még jobban teljesítettek másfél százalék körüli növekedéssel, így az S&P 500 egy hónap után újra az 50 napos mozgóátlaga fölé került. A növekedést több tényező is segítette:

  • Pozitív hírek a kereskedelmi tárgyalásokról
  • Várakozáson felüli augusztusi foglalkoztatási adatok az Egyesült Államokból
  • Az amerikai ISM hangulatindex augusztusi alakulása is pozitív meglepetés

A részvénypiacok növekedése mellett az arany árfolyama jelentősen csökkent, 1550 dollárról 1510-re süllyedt ma reggelre egy uncia nemesfém ára. A ma reggeli nyitáskor a határidős indexek alapján nem várható jelentős elmozdulás a nyugat-európai tőzsdéken, napközben pedig az amerikai munkanélküliségi ráta alakulása (a várakozás 3,7 százalékon stagnálás) lehet a legérdekesebb adat.

A BUX komponensek közül a Waberer’s teljesített a legjobban 3,3 százalékos növekedéssel, amely bejelentette, hogy feltérképezi a Waberer’s Hungária Biztósító stratégiai lehetőségeit. A nagyok közül az OTP folytatta a szárnyalását, és valamelyest megindult a Mol és az Opus is. Zárás után jelentette be a 4iG, hogy szeptember 23-án be fog kerülni a cseh, lengyel és magyar részvényeket tömörítő CECE indexbe.

Tegnap Matolcsy György MNB-elnök adott elő egy konferencián, ahol a világgazdaságot fenyegető veszélyekre figyelmeztetett, de kiemelte, hogy nehéz környezetben is a nyugat-európai gazdasági növekedést 2 százalékkal meghaladó magyar bővülés a cél.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.