KBC Equitas
2019. augusztus 30. 8:49

Gyorshírek péntek reggel

  

Felpattantak az indexek tegnap, a hangulatot a kínai kormányzat kommunikációja nagymértékben javította. Az amerikai S&P és DJIA indexek egyaránt 1,3%-os pluszban zártak, míg a STOXX Europe 600 index 1%-ot, a DAX pedig 1,2%-ot menetelt. A kínai kereskedelmi miniszter tegnap közölte, hogy nem kívánnak azonnal reagálni a szeptember 1-jétől életbe lépő amerikai büntetővámokra, mivel nem céljuk a kereskedelmi háború mélyítése, hanem a konstruktív tárgyalásokban bíznak. A pozitív hangulat a mai ázsiai kereskedési szakaszra is átgyűrűzött, a legtöbb részvényindex 1% feletti pluszban állt. A határidős árazások alapján a zöld tartományban nyithatnak az európai börzék is. 

Emelkedni tudott a magyar tőzsde csütörtökön, a BUX index közel másfél százalékos pluszban zárt. A vezető részvények közül az OTP 0,8 százalékos pluszban tudott zárni, mám így is 12000 forint alatt tartózkodik az árfolyam. A Mol fél százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig 1,8 százalékkal zárt feljebb. A nap nagy nyertese a Richter volt 3,8 százalékos pluszban 4916 forinton zárt a részvény.

Jó hitelminősítést kapott az Opus Global Nyrt. is, a társaság tegnap tájékoztatta a befektetőket arról, hogy az MNB Növekedési Kötvényprogramjában kíván részt venni, és tegnap meg is érkezett az Opusról szóló hitelminősítés a Scope Ratingstől. A minősítés az elvárt B+ szinttől 4 fokozattal magasabb szintre sorolta be az Opust. A társaság összesen 28,6 milliárd forint értékben bocsáthat majd ki kötvényeket, a hitelminősítő számításai szerint pedig a adósságállomány az Opus portfóliójának nettó eszközértékének 30 százaléka körül alakulhat majd.

Történelmi mélypontra esett a forint csütörtökön, és a 330-as szint áttörése után egészen 331,5 szintig gyengült az euróval szemben. Ma reggel sem látszik erősödés a forint piacán, 331,6-nál jár a reggeli órákban az árfolyam.

A gyenge forint a magyar cégek közül például a Richternek még kedvezhet is, a részvény az utóbbi időszakban nagyobb esésen van túl, azonban elemzésünk szerint a stabil fundamentumok azért nem indokolnak ennyire gyenge árfolyamot emiatt tegnap kereskedési ötletet fogalmaztunk meg a részvényre.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.