KBC Equitas
2019. augusztus 16. 8:36

Gyorshírek péntek reggel

   

A kereskedelmi háborús adok kapok határozta meg a tegnapi kereskedési irányt. Trump Twitter bejegyzésben figyelmeztetett, hogy a megállapodáshoz a hongkongi válság humánus megoldása szükséges, a kínai fél azonban nem vette jó néven a belügyeibe való beavatkozást. Délután azonban egy sajtótájékoztatón a kínai kormányszóvivő jelezte, hogy továbbra is pozitívan állnak a tárgyalásokhoz. Hamarosan pedig egy Trump-Xi személyes telefonos egyeztetés jöhet. Délelőtt még rosszul teljesítettek a határidős indexek, de délután erős felpattanás volt tapasztalható az enyhülés hatására.

Európában összességében nem volt jó a hangulat, a fontosabb börzeindexek negatívban zártak. Legrosszabbul a londoni tőzsde teljesített, mely 1,1 százalékot esett vissza, de a DAX is 0,7 százalékot csökkent. Az Egyesült Államokban felemás volt a hangulat, a Nasdaq enyhén csökkent, az S&P 500 és a Dow Jones pedig mérsékelten javult.

A kereskedelmi háborús hírek mellett izgalmas gyorsjelentések is felkavarták az állóvizet. Az amerikai Cisco még szerda este tette közzé negyedéves eredményeit, amiben visszavágta az éves kilátásait, így a tegnapi kereskedésben 8 százalékot zuhant az árfolyam. Tegnap délután ellenben két szép jelentés is érkezett. A kínai Alibaba a várakozások feletti bevétel-és eredménynövekedést realizált, az eredménymarzsok hosszú idő után ismét javultak. Az amerikai Walmart is túlszárnyalta a várakozásokat, sőt az éves kilátásokat is feljavította. A továbbra is erős belső piaci keresletnek köszönhetően egyik vállalat sem érezte meg még annyira a kereskedelmi háború negatív hatásait.

A budapesti tőzsde illeszkedett az európai trendekbe, a BUX 0,3 százalékot gyengült. A nagyok közül az OTP 1,1 százalékkal csökkent, a Richter 1,3 százalékot erősödött, a többi blue chip viszont csak mérsékeltebben változott. A legjobban teljesítő komponens a Waberer’s volt 6,3 százalékos erősödéssel. A 4iG zárás után tette közzé, hogy nagy összegű megrendelésről kötöttek szerződést a Budapest Bankkal, amelynek banki üzleti alkalmazást és ahhoz kapcsolódó rendszereket fejlesztenek. A megrendelés értéke 1,2 milliárd forint.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.