KBC Equitas
2019. július 12. 8:37

Gyorshírek péntek reggel

  

Folytatódott tegnap is a csökkenés az európai tőzsdéken, a fejlett részvénypiacokon mérsékelt, fél százalék alatti gyengülés volt tapasztalható. Ismét a DAX volt a leggyengébb, 0,3 százalékos csökkenéssel. Az Egyesült Államokban viszont egészen más volt a helyzet, az S&P 500 és a Dow Jones is új csúcson zárt 0,2, illetve 0,9 százalékos emelkedéssel, a Nasdaq pedig csak nagyon enyhén, 0,1 százalékkal mérséklődött. A határidős indexek alapján, reggel enyhe pluszban nyithatnak a tőzsdék.

A budapesti tőzsde felülteljesítette Európát, a BUX 0,4 százalékkal növekedett. A Goldman Sachs céláremelése után 2,6 százalékkal hasított a Magyar Telekom, de 1,1 százalékkal emelkedett az OTP is. A Mol és a Richter enyhén csökkent, az Opusnál viszont 3,6 százalékos volt a mínusz.

Tegnap délután érkeztek az amerikai júniusi inflációs adatok. Az elemzői várakozásoknak megfelelően 1,8 százalékról 1,6 százalékra lassult az éves árdrágulás. A maginflációban viszont kisebb meglepetésre gyorsulás volt tapasztalható, a mutató 2,0 százalékról 2,1 százalékra emelkedett, ez minimálisan csökkentheti a Fed-en lévő kamatvágási nyomást.

A francia törvényhozás tegnap elfogadta a technológiai óriások helyi bevételeire kivetendő 3 százalékos „digitális adót”. Az intézkedés többek között az Amazont, a Facebookot és a Google-t is érinti. A törvény elfogadása előtt szerdán Donald Trump amerikai elnök büntetővámokkal fenyegette Franciaországot, és nyilatkozatok szerint vizsgálják, hogy az intézkedés nem diszkriminálja-e az amerikai vállalatokat. A Facebook és az Amazon árfolyama valamelyest csökkent tegnap, a Google azonban emelkedni tudott, így izgalmasnak tűnik a technikai kép.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.