KBC Equitas
2019. július 5. 8:34

Gyorshírek péntek reggel

  

Az amerikai piacok zárvatartása mellett mérsékelt elmozdulásokat láthattunk az európai piacokon. A DAX index 0,1 százalékos emelkedéssel zárt, a CAC oldalazott, az FTSE 100 pedig 0,1 százalékkal csökkent.

Újabb gyenge makroadat érkezett a német gazdaságról, a gyáripari megrendelések májusban 2,2 százalékos csökkenést mutattakn az előző hónaphoz képest, a várt 0,2 százalékos visszaeséshez képest. Éves összehasonlításban még jelentősebb volt a visszaesés, 8,6 százalékkal csökkentek a megrendelések, az előzetesen várt 6,2 százalékhoz képest.

Mai nap a történelmi csúcsok közelében várhatják a nyitást az amerikai piacok, az európai határidős árfolyamok viszont alig mutatnak elmozdulást a tegnapi záróértékektől. Makroadatok szempontjából az amerikai munkaerőpiaci adatokat lesz érdemes figyelni.

A magyar tőzsde is inkább oldalazott tegnap, a BUX index pár pontos mínuszban, 40972 ponton zárt. A blue chipek közül az OTP küzdött a 12000 forintos szinttel, napközben sikerült is áttörnie, zárásra pedig pontosan 12000 forinton fejezte be a kereskedést. Továbbra sem volt erő a Molban, enyhe mínuszban, 3064 forinton zárt, míg a Richter árfolyama a napközbeni nagyobb visszaesést követően csak 5 forinttal csökkent. A társaság tegnapi tájékoztatása alapján a Blackrock alapkezelő részesedése a cégben 5 százalék alá csökkent. A Magyar Telekom sem tud elszakadni a 420 forintos szinttől, tegnap enyhe csökkenésben 423,5 forintnál zárta a napot. A BUX index komponensei közül a 4iG emelkedett ki, 2,8 százalékos plusszal.

Tovább csökkent az olajár, a globális gazdasági lassulás miatti félelmek, és a olajkereslet csökkenése miatt. Ugyan tegnap csak határidős árfolyamok voltak a WTI-re az amerikai zárvatartás miatt, de ma reggelre a WTI 56,7, a Brent 63,2 dollárig csökkent.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.