KBC Equitas
2019. június 21. 8:34

Gyorshírek péntek reggel

  

Történelmi csúcson zárt az S&P 500, közel egy százalékot emelkedve 2954 pontra került a legfőbb amerikai index. A Dow Jones és a Nasdaq sincs már messze a történelmi csúcsoktól, szintén 0,9, és 0,8 százalékos erősödéssel zárták a csütörtöki napot.

Tegnap már Nyugat-Európában is inkább optimista volt a hangulat, a piacokat továbbra is főként az EKB lazításra utaló bejelentése húzta feljebb, a vezető indexek közül a DAX 0,4, a CAC és a FTSE 100 is 0,3 százalékkal zárt feljebb.

Csütörtökön fél százalékos mínuszban zárt a BUX index alulteljesítve ezzel a nemzetközi piacokat, a vezető részvények közül a Richter volt a legerősebb, 1,3 százalékos pluszban zárt, a Magyar Telekom 0,3 százalékot tudott emelkedni, a Mol árfolyama viszont fél százalékot csökkent. Az OTP volt a leggyengébb, amely kereskedési ötletünkre nézve sem pozitív fejlemény. A bankpapír árfolyama 1,7 százalékkal lejjebb, 11790 forinton zárt, vélhetően a szlovén Abanka akvizíció meghiúsulására reagálhattak negatívan a befektetők.

Ma reggeli közlésében a Richter arról tájékoztatott, hogy a Cariprazine értékesítésére vonatkozó licensz megállapodásukat kiterjesztették Latin-Amerikára is.

Felpattant a mélyből a Waberer’s árfolyama a héten 900 forinthoz is közel járt az árfolyam, azonban két nap alatt 35 százalékot emelkedve már 1260 forintot ér egy részvény.

Hatéves csúcsra ugrott az arany árfolyama, az 1350-es szintet áttörve szerdán először az 1380 körüli szintig emelkedett, tegnap pedig az 1400 dolláros szintet is sikerült áttörnie a nemesfém árfolyamának. Kereskedési ötletünk így változatlanul jól áll. A ma reggeli árfolyam alapján kissé korrigál az arany, 1395 dollárnál tartózkodik.

Tovább emelkedett az olaj árfolyama fokozódó feszültség miatt az Egyesült Államok és Irán között. Tegnap egy Irán elleni támadás is szóba került a korábban lelőtt amerikai drón miatt, de ez szerencsére elmaradt. A WTI árfolyama 56 dollárnál, a Brent 64 dollárnál áll jelenleg.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.