KBC Equitas
2019. május 31. 8:34

Gyorshírek péntek reggel

   

Az elmúlt napok esése után enyhe emelkedés jellemezte az európai piacokat, a főbb nyugat-európai indexek fél százalék körüli emelkedéssel zárták a tegnapi napot. Hasonlóan teljesítettek a tengerentúlon is az indexek, az S&P 500 és a Dow Jones 0,2, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal tudott emelkedni.

A nagyobb visszaemelkedésre azonban elképzelhető, hogy várni kell, mivel újabb gyenge adat érkezett a kínai gazdaságról. A feldolgozóipari beszerzési menedzser index a vártnál nagyobb mértékben süllyedt, és 50 pont alatti értékével a gazdasági teljesítmény csökkenését jelzi. A hír az ázsiai piacokon kívül az európai nyitást is befolyásolja, a főbb indexek Nyugat-Európában 1 százalékos eséssel nyithatnak.

A Kínából érkező gazdasági adatok mellett a piaci hangulatra szintén negatív hatással lehet az amerikai elnök által tegnap bejelentett, Mexikóra kivetendő vám. Az újabb 5 százalékpontos emelkedéssel, már 25 százalékra fog emelkedni a Mexikóból érkező árukra kiszabott vám mértéke.

Kis mértékben emelkedni tudott a BUX index is csütörtökön, kiemelkedett a Mol részvénye, amely 1,1, százalékos pluszban zárt, a Magyar Telekom és az OTP 0,2 százalékkal emelkedett, míg a Richter gyengébben teljesített, 10 forinttal 5230-ra csökkent az árfolyama. Tegnap megtudhattuk, hogy június 14-éig lehet Mol részvényeket vásárolni az idei évben fizetendő osztalékért. A kisebb papírok közül jól teljesített az AutoWallis, amely 4,5 százalékos emelkedéssel zárta a napot.

A csütörtöki Kormányinfón Varga Mihály pénzügyminiszter ismertette a gazdaságvédelmi akcióterv pontjait, amely 14 intézkedést tartalmaz. A program célja, hogy az EU növekedését tartósan 2 százalékponttal tudja felülmúlni a magyar gazdaság. Az intézkedések elősegítenék a munkahelyteremtést, és csökkentenék a vállalkozásokra kivetett adók mértékét, például a szociális hozzájárulási adót vagy a kivát, illetve az adóadminisztráció is egyszerűsödne.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.