KBC Equitas
2019. május 24. 8:37

Gyorshírek péntek reggel

  

Tovább gyűrűzik a Huawei-ügy és ezzel együtt a kereskedelmi háború is egyre komolyabbra fordul, amely a részvénypiacoknak sem tett jót. Európában komoly esések történtek a tőzsdéken, másfél százalék körüli mínuszokat realizálhattak a fontosabb börzeindexek. Az Egyesült Államokban is borús volt a hangulat, egy százalék fölötti csökkenést szenvedtek el a főbb indexek.

A magyar részvénypiac sem maradt ki az általános gyengülésből, de a BUX csak mérsékeltebben, 0,4 százalékkal csökkent. A nagyok közül a Magyar Telekom szenvedte el a legtöbb veszteséget, 1,4 százalékot, de csökkent a Mol és az OTP is, míg a Richter enyhén feljebb került. Tovább folytatta az esést az AutoWallis a szerdai stratégia közzététele után, tegnap 4,3 százalékot gyengült a részvény.

Kedvezőtlen májusi PMI adatok érkeztek az Egyesült Államokból, a feldolgozóipari és a szolgáltatóipari beszerzési menedzsment is a várakozás alatt alakult, de még mindig enyhén meghaladják a vízválasztó 50-es szintet. Az Eurózónában szintén negatív meglepetés volt, itt még rosszabb hír, hogy a feldolgozóipari PMI április után újfent 50 alatt ragadt. Németországból előzetes GDP adatok érkeztek, az első negyedévben éves szinten 0,6 százalékkal bővülhetett a gazdaság, amely egybeesik az elemzői konszenzussal. Az IFO hangulatindex is tegnap érkezett, amely szerint Németországban borúsabb lett a gazdasági hangulat, méghozzá a várakozásoknál is nagyobb mértékben.

Nagyot zuhantak tegnap az olajárfolyamok. A kedvezőtlen gazdasági hangulat a fekete aranyra is kihat, több mint 2 százalékos esések voltak tegnap az árfolyamokban. A WTI jelenleg 58,5 dollár, a Brent pedig 68,4 dollár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.