KBC Equitas
2019. április 26. 8:32

Gyorshírek péntek reggel

   

Mérsékelt esés jellemezte tegnap a fejlett részvénypiacokat, Európában fél százalék alatti csökkenést szenvedtek el a fontosabb börzeindexek. Az Egyesült Államokban is csak a Nasdaq tudott enyhe mértékben, 0,2 százalékkal emelkedni, az S&P 500 stagnált, a Dow Jones pedig fél százalékkal lejjebb került a 3M 13 százalékos zuhanása miatt.

Nagyon pörög a gyorsjelentési szezon, tegnap több cég negyedéves eredményei is lázban tarthatták a nagyközönséget. Mi a Facebook, a Microsoft és a Tesla jelentéseivel foglalkoztunk részletesebben, előbbi kettő szép számokkal örvendeztette meg a befektetőket. A Tesla viszont csalódást okozott, így a korábban megfogalmazott kereskedési ötletünk mínuszban zárult. A többi cég közül Európában nem hozta a várakozást a Nokia, mely 10 százalékos visszaesést szenvedett el, az Egyesült Államokban a ServiceNow viszont kellemes meglepetést okozott. A mai kereskedésben többek között a Daimler, a Ford, az Intel és az Amazon friss számaira is reagálhatnak majd a befektetők.

Megszakadtak a fúziós tárgyalások a Deutsche Bank és a Commerzbank között. A két német bank egyesülése elmarad, mivel alapos elemzés után nyilvánvalóvá vált, hogy ez nem lehet érdeke sem a részvényeseknek, sem a többi érintettnek. A Deutsche Bank egyébként ma reggel tette közzé gyorsjelentését, az eredmények nagyjából hozták az előzetes várakozásokat.

Alulteljesítő volt a BUX, a budapesti tőzsdeindex 1,2 százalékos visszaesést szenvedett el a korábbi csúcsdöntések után. A blue chipek egytől egyik lejjebb húzták az indexet, a Richter 1,6 százalékot, a Mol 1,4 százalékot, az OTP 0,8 százalékot, míg a Magyar Telekom 0,4 százalékot csökkent. A legjobban teljesítő papír a Waberer’s volt, mely 1,3 százalékkal erősödött.

Tegnap tartotta éves rendes közgyűlését a 4iG, ahol elfogadták az éves beszámolót. A közgyűlés támogatta az igazgatóság részvényfelaprózási javaslatát is, így majd a 100 forintos névértékű törzsrészvényeket ötször annyi 20 forint névértékű törzsrészvénnyé alakítják. Az ötödölés hatására a menedzsment nagyobb forgalomra és likviditásra számít.

Ma délután fény derül az első negyedéves amerikai GDP adatra, a várakozások szerint 2,2 százalékos lehetett a növekedés. Az adat a dollár szempontjából is érdekes lehet, mely erősödést mutatott az elmúlt napokban, az EURUSD ma reggel 1,11-en áll. Féléves mélypontjára zuhant tegnap a török líra, a lazább hangvételű jegybanki kommunikáció miatt, az USDTRY megközelítette a 6-ot. Az olajárak szárnyalása pedig tegnap megállt, a WTI és a Brent árfolyama is visszafordult egy-egy technikai ellenállásról, előbbi jelenleg 64,9 dollár, utóbbi pedig 74,2 dollár, az olajról tegnap részletesen is írtunk.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.