KBC Equitas
2019. április 12. 8:31

Gyorshírek péntek reggel

  

Történelmi csúcson zárt a magyar tőzsde, a BUX index elérte a 42690 pontos szintet. Az emelkedéshez leginkább az OTP és a Richter tett hozzá, a bankpapír árfolyama 13090 forinton zárt, valamint a Richter is másfél százalékos pluszban 5600 forinton zárta a napot. A Mol és a Magyar Telekom viszont nem tudott erősödni. Ma tartja az OTP éves közgyűlését, amelyen az osztalék megállapítása mellett dönthetnek az elnöki és a vezérigazgatói pozíció szétválasztásáról.

Tegnap a Mol tartotta a közgyűlését, amelyen 107 milliárd forint osztalékról döntött a társaság, ami az alap osztalék mellett rendkívüli osztalékból is áll, és részvényenként 142,5 forintot jelent. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint az idei évre a cég várakozásai mérsékeltebbek, mint a tavalyi évben, emiatt nehéz megmondani, hogy az idei év után milyen osztalékkal lehet számolni. Újabb céláremelés érkezett a Molra az Erste 3600 forintra becsüli a részvények fair értékét.

Az amerikai piacon nem volt jelentősebb mértékű mozgás, az S&P 500 index a szerdai záró értékénél fejezte be a napot, a Dow Jones és a Nasdaq pedig enyhén csökkent.  A vállalati jelentésektől azért várhatunk nagyobb mozgásokat, nyitás előtt a JP Morgan és a Wells Fargo fogja közzétenni az első negyedéves számait, amelyben az előzetes várakozások szerint enyhe visszaesés várható mind a bevételekben, mind a profitban.

Újra erősre sikerült az amerikai munkaerőpiaci adat, tovább csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma, az adat összevetve a létrejött munkahelyek számával még mindig stabil gazdaságra és munkaerőpiacra utal.

Tegnap az európai piacokon sem volt eseménydús a kereskedés, a DAX index enyhe emelkedéssel 11935 pontnál zárt, így továbbra sem sikerül a 12000 pont áttörése, de nagyobb esést sem láthattunk. A francia CAC 0,6 százalékot emelkedett míg a londoni tőzsde néhány pontos mínuszban zárta a napot.

A ma reggel közzétett kínai kereskedelmi adatok alapján, az export 14,2  százalékkal növekedett, amely a várakozásoknál jobbra sikeredett, viszont az import visszaesett 7,6 százalékkal, amely várkozáson alulira sikeredett. Az IMF felülvizsgálta a korábbi növekedésére jelzését Kínára vonatkozóan, amely szerint 6,3 százalékkal nőhet az idén a kínai gazdaság.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.