KBC Equitas
2019. április 5. 8:32

Gyorshírek péntek reggel

   

A fejlett piacokon leginkább a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokra helyeződik most a hangsúly. Tegnap az amerikai elnök a kínai miniszterelnök-helyettessel tárgyalt, egyelőre kevés konkrétum derült ki egy esetleges megállapodással kapcsolatban, Donald Trump szerint, ha sikerül megállapodást elérni, akkor az 4 héten belül megtörténhet.

Az európai és az amerikai tőzsdéken vegyes teljesítményeket láthattunk, bár a piac bizakodó a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatban, a DAX index 12000 pont felett is járt, végül a kereskedést 11988 ponton 0,3 százalékos erősödéssel zárta, a többi nyugat-európai börzeindex enyhe mínuszban zárt. Az Egyesült Államokban a Nasdaq kivételével emelkedtek a vezető indexek, a Dow Jones 0,6 százalékot, az S&P 500 0,2 százalékot emelkedett.

Az európai makroadatok némileg ellentmondásban vannak a tőzsdék teljesítményével. Németország után Olaszországból is érkeznek a negatív hírek, az olasz pénzügyminisztérium visszavágja a GDP növekedési előrejelzését 0,1 százalékra a korábbi egy százalékról, miközben az államadósság hiánya 2,3 százalékra növekedhet. Ez a szint nagyobb, mint amennyiben az Európai Bizottsággal korábban megállapodtak. Az előrejelzést még április 10-én el kell fogadnia az olasz kormánynak, de újra feszült lehet a helyzet a kormány és az EU között. Az olasz vezetés célja, hogy különböző intézkedésekkel 0,3 és 0,4 százalék közé hozzák fel a növekedést év végéig.

Enyhe pozitívum viszont, hogy a német ipari termelés márciusban havi alapon 0,7 százalékkal emelkedett, az elemzők ennél kevesebb 0,5 százalékos bővülésre számítottak.

Mínuszban zárt a BUX, 41870 pontra csökkent az index értéke, a nagypapírok közül az OTP teljesített a legrosszabbul 1,6 százalékos csökkenésben zárta a napot, a Mol árfolyama is 1,3 százalékot esett. A Magyar Telekom részvényénél nem volt nagy mozgás 464 forinton fejezte be a napot, a Richter tudott egyedül jelentősebb pluszt felmutatni, 5490 forinttal 1,1 százalékkal emelkedett.

Április 25-ére hirdette meg éves közgyűlését a 4iG, a tegnap közzétett előterjesztésekből pedig megtudhattuk, hogy a társaság a részvények további feldarabolását tervezi, valamint a vállalat tevékenységi köre is bővülhet. Osztalék kifizetési pedig nem szerepel a javaslatok között. A 4iG egyébként tavaly 14 milliárdos árbevétel ért el, valamint a konszolidált beszámoló szerint 101 millió forintos adózás utáni eredményt. A részvények tegnap 5 százalékos mínuszban zártak.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.