KBC Equitas
2019. március 29. 8:30

Gyorshírek péntek reggel

   

Ma járna le az eredetileg kijelölt határidő az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésére, de az biztos, hogy a Brexit most még nem fog megvalósulni. Várhatóan ma szavaznak harmadszorra a Theresa May féle, kétszer már elbukott kilépési megállapodásról, ezúttal van némi remény egy szűk többséggel történő elfogadásra. Amennyiben átmegy az egyezmény a parlamenten, akkor május 22-re tevődik át a kilépés dátuma, ellenkező esetben április 12-én megállapodás nélkül megtörténhet a kiválás.

A nyugat-európai indexek alig mozdultak el tegnap, a londoni tőzsdének ment a legjobban, amely 0,6 százalékot emelkedett. A tengerentúlon mérsékelt erősödés volt jellemző, a Dow Jones, az S&P 500 és a Nasdaq is 0,4 százalékot javult.

Enyhe 0,2 százalékos emelkedés volt tapasztalható a BUX indexnél. A blue chipek vegyesen teljesítettek, az OTP 0,4 százalékot, a Richter pedig 1,3 százalékot emelkedett, a Mol és a Magyar Telekom viszont enyhén csökkent.

Donald Trump Twitter bejegyzésében ismét az olajárak magas volta miatt kesergett, és a kitermelés növelésére sürgette az OPEC tagországokat. Ugyanakkor az EIA szerint az amerikai olajtartalékok 2,8 millió hordóval emelkedtek múlt héten, miközben az elemzők 1,2 milliós csökkenésre számítottak. A hírek hatására csökkentek az olajárak, a WTI lefordult a 60 dolláros ellenállásról.

Tegnap a KSH munkaerőpiaci statisztikákat közölt, 3,6 százalékra csökkent a magyarországi munkanélküliségi ráta februárban a korábbi 3,7 százalékról. Az alacsony munkanélküliség mellett a közmunkások száma is alacsonyabb szintre csökkent.

Tegnap tovább gyengült a forint, már 320,5 fölé is került az euróval szemben, jelenleg pedig 320,3-on áll az EURHUF. A régiós devizák közül a török líra is jelentősen gyengült, az országban vasárnap választásokat tartanak, amelynek eredménye a tőkepiacokat is befolyásolhatja.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.