KBC Equitas
2019. február 8. 8:32

Gyorshírek péntek reggel

  

Csalódást keltő lett a Richter negyedeik negyedéves jelentése, az elemzők nem ilyen teljesítményre számítottak, a veszteséges negyedév miatt 3,5 százalékkal estek be a részvények. A társaság eredményeit az alábbi elemzésünkben értékeltük részletesebben. A jelentés után a HSBC tovább csökkentette a vállalatra vonatkozó korábbi 6700 forintos célárát, 6500 forintra. A többi blue chipnek sem volt jó napja, a Mol szerdai záróértékénél fejezte be a napot, az OTP és a Magyar Telekom, pedig 0,7 százalékot csökkent, így tovább veszített értékéből csütörtökön a BUX index.

Az elmúlt napok sztárpapírja, az AutoWallis viszont megállíthatatlan volt, napközben közel járt a 20 százalékos napi limithez, és a nap végét is szép, 12 százalékos pluszban zárta a részvény, 246 forinton. Az emelkedés kiugróan magas (1,4 milliárd Ft) forgalommal járt együtt. A társaság frissen bevezetett részvényeivel a tegnapi napon lehetett először kereskedni a BÉT-en, a kiemelt érdeklődés az elmúlt napokban ennek, valamint a további növekedési híreknek volt köszönhető. Az elmúlt 5 napban duplázódott a részvény értéke, és a harmadik legforgalmasabb értékpapír volt a magyar tőzsdén. A cég tegnap prezentációt is közzétett, ebből kiderült, hogy a cég a következő 5 évben megduplázná árbevételét, és a jövő évi eredmény után már osztalékot is fizethet. A részletesebb stratégia májusban érkezhet majd.

Németországban a tegnapi oldalazás után meglehetősen elromlott a hangulat, a DAX index 2,7 százalékot esett a nap végére, ami december 6-a óta a legrosszabb napi teljesítményt jelenti. A háttérben az állhat, hogy a korábbi 1,9 százalékos GDP növekedés helyett már csak 1,3 százalékot jósol az EU. Ráadásul még mindig nem tisztult ki az ég a Wirecard felett sem, úgy néz ki, a könyvelési botrány tovább sújtja a céget, csak a tegnapi nap újabb 15 százalékkal szakadt be a részvény.

Nyugat-Európában is szinte mindent adtak, amit értek, a befektetők, újra a növekedéssel kapcsolatos kilátások kerültek előtérbe, valamint az autóipar gyengélkedése nem csak Németországban látszik, tegnap a Fiat-Chrysler befektetői sem örülhettek a vállalat előrejelzésének.

Biztató hírek az Egyesült Államokból sem érkeztek, Donald Trump elhalaszthatja a március elsejére kitűzött találkozóját a kínai elnökkel, emiatt az amerikai tőzsdék is lefelé vették irányt, a Nasdaq 1,3, a Dow Jones és az S&P 500 0,9 százalékos mínuszban zárt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.