KBC Equitas
2019. január 11. 8:30

Gyorshírek péntek reggel

   

Enyhe növekedés volt tegnap a nyugati piacokon, Európában a párizsi CAC index szenvedett el 0,2 százalékos csökkenést, a többi fontosabb börzeindex viszont kismértékben emelkedett. A három nagy amerikai tőzsdeindex esetében pedig fél százalék körüli bővülés volt tapasztalható. A mérsékelt növekedésekben szerepet játszhatott az amerikai-kínai tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmus is.

Nem mutatott jelentős elmozdulást a BUX, a magyar részvénypiaci index szerdai záró értéke környékén zárt, minimálisan alul múlva ezzel a nyugat-európai társakat. A nagyok közül csak a Mol és a Telekom tudott emelkedni, főleg utóbbi másfél százalékos plusza említésre méltó. A debütáló CyBERG részvénye is jól vizsgázott, 75 millió forintos forgalom mellett (a kapitalizáció másfél százaléka) 1 950 forinton zárt.

Előrehozott választásokat szeretne az Egyesült Királyságban az ellenzéki Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn. Ennek érdekében bizalmatlansági indítványt szervez Theresa May jelenlegi miniszterelnök megbuktatására. Ez a lépés növelheti a Brexit körüli bizonytalanságokat, a kilépési egyezményről amúgy január 15-én szavazhat a brit parlament.

Orbán Viktor tartotta az első idei Kormányinfót, a miniszterelnök fontos makroszámokat is közölt, e szerint 2018-ban a hazai GDP növekedés 4,6 százalékos lehetett, a GDP arányos költségvetési hiány 2 százalék körül alakulhatott, az adósságráta pedig 71 százalékra csökkenhetett. A kormányfő szavai szerint az esetleges megállapodás nélküli Brexitnek csekély lehet a hatása a hazai gazdaságra, az euró bevezetésével pedig egyelőre még türelmesnek kell lenni.

Továbbra is 1,15 fölött az EURUSD, még úgy is, hogy a dollár a kereskedelmi tárgyalásokra vonatkozó optimista várakozások miatt pattanni tudott tegnap. A mai nap is izgalmas lehet a zöldhasú életében, ugyanis délután a decemberi inflációs számok érkeznek az Egyesült Államokból, ez pedig okozhat még nagyobb mozgásokat.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.