KBC Equitas
2020. február 18. 8:30

Gyorshírek kedd reggel

    

Indexek: Tegnap az Egyesült Államokban nem volt kereskedés, Európában pedig kisebb elmozdulásokat láthattunk a vezető részvényindexben, viszont az irány inkább felfele volt. A magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt a nemzetközi indexekkel szemben. A mai napon viszont ez megváltozhat, mivel a befektetők egyre inkább kezdhetik érezni a koronavírus várható gazdasági hatásait, amelyet több vállalat közleménye is megerősít. Emiatt mind az ázsiai, mind az amerikai határidős indexek mínuszban tartózkodnak, és Európában is fél százalék körüli mínusz várható nyitáskor.

HSBC: Ma reggel Európa legnagyobb bankja az HSBC tette közzé negyedéves jelentését, amelyben jelentős leépítéseket jelentett be, amelyek az európai és amerikai befektetési banki részlegeket érinthetik. A bank figyelmeztetett a koronavírus negatív hatásaira is az ázsiai tevékenységét illetően. A bank adózás előtti eredménye pedig 33 százalékkal esett vissza, emiatt pedig várhatóan a részvényárfolyam is mínuszban nyithat.

Apple: Figyelmeztet az Apple is a koronavírus negatív hatásai miatt, tegnap este a vállalat jelezte, hogy nem fogja tudni teljesíteni a második negyedéves előrejelzéseit, a beszállítói problémák és a kínai kereslet visszaesése miatt.

Walmart: Mai nap piacnyitás előtt a Walmart fogja közzétenni gyorsjelentését, amelyben a befektetők leginkább az e-kereskedelem növekedési ütemére fognak figyelni, a legalább 13 hónapja nyitva levő üzletek növekedési ütemén túl.

ZEW index: A koronavírus gazdasági hatásait illetően fontos lesz figyelni a ma délelőtt megjelenő német ZEW indexek alakulását is. Az előzetes várakozások visszaesést vetítetnek előre és az optimizmus csökkenését az előremutató indexben.

Forint: Tovább emelkedett a 3 hónapos BUBOR értéke, amely most már 58 bázispont, a jegybank pedig a tegnapi devizaswap-tenderén csökkentette a bankrendszeri többletlikviditást. A forint erre a lépésre csak mérsékelten tudott erősödni, a ma reggeli órákban pedig az euróval szemben 33,57-nél áll az árfolyam.

Magyar Telekom: Ma nap délután 4 órakor teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom, amelyben az éves számok mellett főként az osztalék mértéke lehet fontos a befektetők számára. Várakozásaink szerint a negyedéves számok kedvezően alakulhattak és az éves célokat is túlteljesíthette a cég.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.