KBC Equitas
2020. február 11. 8:37

Gyorshírek kedd reggel

  

Indexek: Továbbra is jó a hangulat a fejlett részvénypiacokon, a koronavírus terjedése már nem igazán árnyalja be a befektetői kedvet. Tegnap az S&P 500 és a Nasdaq is történelmi csúcson zárt, Európában viszont inkább csak stagnáltak az indexek. Kínában ma reggel optimista a hangulat, a sanghaji index 0,4 százalékos, a hongkongi 1,4 százalékos pluszban áll. A határidős indexek alapján Európában is pluszban indulhat a kereskedés a fontosabb tőzsdéken.

Gyorsjelentések: Tovább zajlik a gyorsjelentési szezon, tegnap délután az Allergan tette közzé negyedéves számait, melyekkel pozitív meglepetést okozott, az árfolyama 1,3 százalékos pluszban zárt. A Daimler ma reggelre jelentett, korábban már közzétett előzetes számokat, így főként az osztalék és az előrejelzés volt érdekes. Előbbit jelentősen visszavágták, 3,25 euróról 0,9 euróra papíronként, a prognózis szerint pedig 2020-ban csökkenhet az eladott járművek száma, stagnálhat a bevétel, viszont emelkedhet az EBIT.

Előválasztás: Ma tartják New Hampshire-ben a második demokrata előválasztást, ahol tovább tisztulhat a kép, hogy ki lesz a legesélyesebb az elnökjelöltségre novemberben Donald Trump ellen. Az előzetes felmérések a múlt heti iowai két győztest, a szocialista, vállalati adóemeléssel kampányoló Sanderst és a piacbarát, liberális Buttigieg-et mutatják most is a legesélyesebbeknek.

BUX: A budapesti tőzsde is illeszkedett az európai trendbe, a BUX csak mérsékelten mozdult el, 0,1 százalékot emelkedett. A komponensek közül az Opus szerepelt a legjobban 9 százalékos emelkedéssel, miután kötelező érvényű ajánlatot nyújtottak be az E.On egyik leányára. A 4iG is 5,5 százalékot emelkedett egy nyertes közbeszerzés bejelentése után. A blue chipek közül még a Richter is jó volt 1,9 százalékos növekedéssel, a részvényre egyébként ma egy céláremelés is érkezett 8000 forintra a Jefferiestől.

Forint: Ismét nem fogadott el ajánlatok a hétfői FX-swap tenderen az MNB, amely likviditásszűkítő, ez pedig már sorozatban a harmadik alkalom. A forint azonban csak rövid időre tudott 337,5 alá erősödni az euróval szemben, ma reggel az EURHUF ismét 338 fölött van.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.