KBC Equitas
2020. január 28. 8:35

Gyorshírek kedd reggel

   

Forint: Tovább gyengült tegnap a forint, az euróval szembeni jegyzések 339 közelében is voltak, ami az EURHUF kapcsán történelmi csúcsot jelent. Közben a tegnapi devizaswap-tenderen az MNB az előzetesen meghirdetett összeg felét fogadta el, ez felfogható ismét enyhe szigorításnak, bár továbbra is igen laza ettől még a monetáris politika. Ma az MNB kamatdöntő ülést tart majd, ennek függvényében tehát kiemelten figyelhetik a befektetők az eseményeket.

Koronavírus: Tovább emelkedett a halálos áldozatok száma, a legfrissebb jelentések szerint már 100-nál tart a koronavírus, miközben a fertőzöttek száma is meghaladta a 4500-at. Továbbra is ez a legfontosabb kockázat most a piacokon, ami miatt a hangulat negatív, a befektetők főleg az ebből származó gazdasági visszaesést árazzák olyankor, mikor csökken a kockázati étvágy például a részvények iránt.

Részvénypiacok: Jelentős esést mutattak tegnap a tőzsdék, a DAX 2,7 százalékot veszített értékéből, míg az S&P 500 szintén gyengén szerepelt, 1,6 százalékot csúszott vissza. A hangulat igen negatív, az előző hónapokban csak elvétve fordult elő ennyire gyenge napi szereplés, ugyanakkor ma reggelre valamelyest stabilizálódott a helyzet. A határidős indexek 0,4-0,6 százalékos pluszokat mutatnak. Ennek kapcsán tehát az most a kérdés, hogy mennyiben sikerül javítani majd a hangulaton a nap végéig. Fontos makroadat mindenesetre nem várható.

Gazdasági adatok: Nem jöttek erős adatok tegnap Németországból. Az IFO hangulatindex 95,9 pont lett a várt 97 pont helyett, míg a várakozásokra vonatkozó mutató értéke 92,9 pontos lett a 94,8 pontos előrejelzéshez képest. Ez azért jelzi, hogy a gazdasági környezet továbbra sem túl acélos, amiben függvényében az EKB laza monetáris politikája is igazolva látszik.

Mol: Lengyel töltőállomásokat vehet a Mol, derült ki Ratatics Péter Parkietnek adott interjújából. A magyarországi operatív működéséért felelős ügyvezető igazgató szerint, ha a Lotos és a PKN Orlen egyesül, akkor lehetnek jó lehetőségek, egyelőre azonban néhány száz darabos mennyiségről lehet szó a Parkiet szerint. Ratatics hozzátette, hogy nagyjából 200 millió dolláros lehet az organikus beruházási szint idén.

OTP: Célárat emelt az HSBC.  A korábbi 16200 forintot 16800 forintra emelte az elemző, és továbbra is vételi ajánlást fogalmaz meg a 14470 forintnál lévő bankpapírra.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.