KBC Equitas
2020. január 14. 8:30

Gyorshírek kedd reggel

   

Indexek: Vegyes volt a hangulat a nyugat-európai részvénypiacokon, a fontosabb indexek egyik irányba sem mozdultak el jelentősen, és ma reggel sem várható nagy változás a határidős indexek alapján. A londoni börzeindex 0,4 százalékos erősödéssel felülteljesített, a DAX viszont 0,2 százalékot csökkent. Az Egyesült Államokban kicsit kedvezőbb volt a hangulat, a kínai-amerikai viszony javulásának is köszönhetően, az S&P 500 0,7 százalékot emelkedett.

Kereskedelmi megállapodás: A héten sor kerülhet az amerikai-kínai kereskedelmi megállapodás aláírására Washingtonban. Kedvező jel, hogy Donald Trump visszavonta a „devizamanipulátor” minősítést Kínától, miután az előremutató lépéseket tett ebben a tárgyban. A kínai jüan öthónapos csúcsot ért el a dollárral szemben.

Gyorsjelentési szezon: Ma délután megkezdődik a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon, ma elsősorban az amerikai bankszektorra érdemes figyelni. Nyitás előtt jelent a JP Morgan, Wells Fargo, Citigroup hármas, de a Delta Airlines légitársaság számaira is fény derül.

Tesla: Szédítő tempót diktál a Tesla részvénye. Az árfolyam tegnap 10 százalékot emelkedett, ezzel először lépte át az 500 dolláros szintet, és 525 dolláron zárt. Tegnap már egy 612 dolláros új célár érkezett az Oppenheimertől, amely a valaha volt legoptimistább becslés.

BUX: A BUX tegnap nem mozdult el jelentősen, az index 0,2 százalékkal emelkedett. A nagyok közül a Richter szerepelt a legjobban, az árfolyam 2,5 százalékot erősödött. A részvényre a Bank of America 7580 forintra emelte a célárat a Vraylar jó teljesítménye miatt, ez a legmagasabb elemzői célár jelenleg. Az Opusnak viszont nem volt jó napja, az árfolyam 4,5 százalékot csökkent.

Alteo: A kispapírok közül az Alteo volt még érdekes tegnap. A cég 700 millió forintot meghaladó értékű szerződést nyert el, a SARPI Dorog Kft. hulladékégetőjének rekonstrukciójával kapcsolatban.

Infláció: Ma reggel érkezik a magyarországi decemberi inflációs adat. A várakozás szerint 4 százalékos lehetett az árdrágulás egy év alatt, amely jelentős gyorsulás lenne a korábbi 3,4 százalékos adathoz képest. A pénzromlás egyik fő okozója a tavalyhoz képest jelentősen magasabb olajár lehetett. Az Egyesült Államokból délután érkeznek az inflációs számok, a konszenzus 2,4 százalékos pénzromlást vár, amely szintén gyorsulás lenne a novemberi 2,1 százalékos adathoz képest.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.