KBC Equitas
2019. december 31. 8:39

Gyorshírek kedd reggel

   

Indexek: Pirosban zártak a főbb tőzsdeindexek hétfőn. Az európai tőzsdék 0,3-1 százalék közötti mínuszokban zártak, az amerikai indexek pedig 0,6-0,7 százalékkal gyengültek a hétfői kereskedésben. A Shanghai Composite tegnap több mint 1 százalékos pluszban zárt, és ma is egyelőre pozitív a hangulat a kínai piacon.

BUX: Ma zárva tart a budapesti tőzsde, de tegnap se voltak nagy izgalmak. A BUX index alig mozdult, a nap végére minimális plusszal 46 083 ponton zárt. A nagypapírok közül az OTP 0,5 százalékos plusszal, a Richter ugyanekkora mínusszal zárt. A Magyar Telekom erősebb volt, 1,4 százalékot tudott emelkedni, a Mol pedig stagnált, így a befektetők nem reagáltak különösebben a hírre, hogy Hernádi Zsolt vezérigazgató Zágrábban két év börtönre lett ítélve első fokon. A Mol vezetősége csalódott, de nem lepődött meg az ítéleten, továbbra is kiállnak Hernádi Zsolt mellett, az INA-val kapcsolatos stratégiájukat pedig nem érinti a döntés. Tegnap a 4iG volt még izgalmasabb, nap végére több mint 7 százalékos pluszt hozott össze.

Makroadatok: Tegnap jöttek ki az Egyesült Államokban megkötött ingatlanszerződésekre vonatkozó adatok, melyek néhány hónappal előre vetítik a valóban lezáruló tranzakciókat. November hónapban 1,2 százalékkal emelkedett az aktivitás az előző hónaphoz viszonyítva, éves alapon pedig 7,4 százalékos bővülés tapasztalható. A várakozások szerint a kedvező lakáspiaci kondíciók 2020-ban is kitarthatnak. Ma Amerikában a fogyasztói bizalomindexre lesz érdemes figyelni.

NIO: Széttépték tegnap a kínai elektromos autókat gyártó vállalat papírjait miután az a vártnál jobb eredményeket tett közzé. A részvény közel 54 százalékos emelkedéssel zárt, de napon belül a 100 százalékos pluszt is megközelítette. A cég a vártnál kisebb veszteségről számolt be, így a negyedévben 343 millió dollár veszteséget termelt a vállalat. Bár a veszteség kisebb, mint amire az elemzők számítottak, a vállalat így is gyors ütemben égeti a pénzt, mely finanszírozási oldalról problémákat okoz, így a következő 12 hónapra jelenleg nincs elegendő készpénze a vállalatnak, emiatt újabb kötvény- vagy részvénykibocsátás lesz szükséges.

Minden kedves olvasónknak sikerekben gazdag, boldog új évet kívánunk!


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.