KBC Equitas
2019. december 17. 8:43

Gyorshírek kedd reggel

   

Indexek: Jó hangulatban indult a hét, miután múlt héten létrejött egy részleges megegyezés Kína és az Egyesült Államok között, és így december 15-én az új vámok sem kerültek bevezetésre. Szintén nagyot lendített a befektetők kedvén, hogy a brit parlamenti választás eredményével lassan pont kerülhet a Brexit-kálvária végére. Ennek következtében a londoni tőzsdeindex 2,3 százalékkal nagyot emelkedett, az EURGBP viszont felpattant 0,83-ról mivel EU-s vezetők szerint nehéz lesz a megegyezés. A többi fontosabb nyugat-európai börzeindex is jelentősen, 1 százalék körüli mértékben javult, a nagy amerikai indexek közül pedig a Nasdaq 0,9 százalékot, az S&P 500 0,7 százalékot erősödött.

Makrostatisztika: A vártnál gyengébb PMI-adatok érkeztek az Eurózónából, legalábbis az feldolgozóipart nézve, melynek adata 45,9 lett a várt 47,3 helyett. A két legnagyobb gazdaság, a francia és a német is csalódást okozott. A szolgáltatóipari 52,4-es adat viszont enyhe pozitív meglepetést jelentett. Az amerikai decemberi Markit PMI adatokban nem volt nagy meglepetés, a feldolgozóipari adat 52,5 lett ami csak minimálisan marad el a konszenzustól, míg a szolgáltatóipari adat 52,2-vel valamelyest felülmúlta a várakozást.

BUX: A budapesti tőzsde alulteljesítette a fejlett részvénypiacokat, a BUX 0,3 százalékkal gyengült. A csúcsközeli szintekről lefordult az OTP, 15500 forinton zárt, és csökkent a Mol és a Magyar Telekom is, a Richter és az Opus viszont jól szerepelt. A 4iG ma is, illetve tegnap is bejelentett egy nyertes közbeszerzést, az árfolyam tegnap azonban 7 százalékkal csökkent.

MNB, forint: Ma délután kerül sor az MNB kamatdöntésére, ahol változtatásra nem számítanak az elemzők. A jegybanki kommunikáció azért tartogathat izgalmakat, érdemes figyelni a döntést követő sajtótájékoztatót is. Ezzel kapcsolatban a forintárfolyam alakulása is érdekes lehet, az elmúlt napokban erősödés volt tapasztalható, ma reggel az EURHUF 329, az USDHUF pedig 295,3.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.