KBC Equitas
2019. december 10. 8:30

Gyorshírek kedd reggel

    

Indexek: Tegnap enyhén pesszimista volt a hangulat a fejlett részvénypiacokon, a fontosabb nyugat-európai és amerikai börzeindexek fél százalék körüli mértékben csökkentek. Nem segített a hangulaton, hogy Kína bejelentette, hogy 3 éven belül az állami szerveknek teljesen függetlenné kell válni a külföldi szoftverektől és hardverektől, ez főleg az amerikai technológiai óriásokat érintheti.  A londoni tőzsdeindex 0,1 százalékos csökkenéssel már felülteljesítő volt, Nagy-Britanniában továbbra is úgy néz ki, hogy a Konzervatív Párt megszerzi a többséget a csütörtöki választáson. A határidős indexek alapján ma reggel nem várható nagy elmozdulás a fejlett tőzsdeindexekben, a holnapi Fed kamatdöntés előtt kivárás is lehet.

BUX: A budapesti tőzsdén optimista volt a hangulat, a BUX történelmi csúcsra tört, 1 százalékos emelkedéssel felülteljesítette a fejlett tőzsdeindexeket. Az OTP-re még tegnap reggel érkezett a JP Morgan részéről egy céláremelés 17 000 forintról 17 500 forintra, a bankpapír árfolyama pedig 1,4 százalékkal emelkedett, így 15 110 forinttal új történelmi csúcson zárt. A nagyok közül 0,7 százalékkal emelkedett még a Mol és a Richter is, a Magyar Telekom viszont stagnált. A komponensek közül jól teljesített még az Opus és a 4iG 2 százalékos növekedéssel, az utóbbi tegnap új közbeszerzés elnyeréséről adott hírt.

Hazai makrostatisztika: Magyarország kereskedelmi többlete 514 millió euró volt októberben, mely bőven felülmúlta a 240 millió eurós várakozást. Az előző adat egyébként 539 millió euró volt, ahhoz képest kisebb visszaesés látható. November végéig bezárólag 766 milliárd forintos költségvetési hiány keletkezett Magyarországon, a Pénzügyminisztérium közleménye szerint, az 1,8 százalékos hiánycél tartható az idei évre. Ma reggel a hazai inflációs számokra figyelhetünk 9 órakor.

Globális makrostatisztika: Kínából ma hajnalban jöttek ki a novemberi inflációs számok, az árdrágulás mértéke 4,5 százalékos volt, amely felülmúlta a 4,3 százalékos konszenzust, és októberhez képest is gyorsulás. Az áremelkedést továbbra is a sertéspestis miatt elszálló sertéshúsárak hajtották. Ma délelőtt kiderül a ZEW index alakulása is az Eurózónában, erre érdemes még figyelni.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.