KBC Equitas
2019. november 26. 8:35

Gyorshírek kedd reggel

  

Tárgyalások: Tegnap magas szintű kereskedelmi tárgyalások zajlottak Kína és az Egyesült Államok között, a kínai Kereskedelmi Minisztérium közlése szerint pedig konszenzusra jutottak, hogy hogyan oldják meg a fennálló problémákat. A felek továbbra is folytatják majd a folyamatos egyeztetéseket a megállapodás első fázisáig.

Indexek: Optimista hangulatban indult a hét a fejlett részvénypiacokon, Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is fél százalék fölötti emelkedést értek el a fontosabb börzeindexek. Európában a londoni tőzsdeindex volt kiemelkedő 1 százalékos növekedéssel, az amerikai Nasdaq pedig 1,3 százalékos pluszban zárt. A mai nyitáskor enyhe emelkedés várható a fontosabb indexekben.

BUX: Újra csúcsot döntött a BUX index, itthon is jó volt a hangulat. A 0,6 százalékos emelkedés beleillik az európai trendbe. A nagyok közül 1 százalékot is meghaladó mértékben erősödött a Mol és a Richter, utóbbi 6000 forint fölött zárt, napközben éves csúcsot is döntött.  Több mint 2 százalékot csökkent viszont a 4iG és az Appeninn is.

Alteo: Ötéves időtávra szóló stratégiai tervet közölt az Alteo, amely alapján 2024-ig 7 milliárd forintra növelnék, vagyis megdupláznák az idénre becsült EBITDA termelést. Az öt év alatt akár 20 milliárd forintnyi befektetés is megvalósulhat, a vállalat tervei szerint pedig 2024-re a BUX-tagság is elérhető.

Forint: Nagyot gyengült tegnap a forint, az euróval szemben megközelítette a történelmi mélypontot is. Ma reggel az EURHUF 336, az USDHUF 305.

Alibaba: Bevezették a hongkongi tőzsdére is az Alibaba részvényét, amely a bevezetést követően több mint 7 százalékkal emelkedett. A vállalat a hongkongi IPO-val közel 11 milliárd dolláros tőkét vont be.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.