KBC Equitas
2019. november 12. 8:35

Gyorshírek kedd reggel

  

Európai vámok: Donald Trump elhalaszthatja az európai autókra és alkatrészekre kivetendő vámokat. Az Egyesült Államok jelenleg az autógyártókkal további beruházásokról tárgyal, ez is szerepelhet feltételként a vámok elhalasztásával kapcsolatban. A várakozások szerint a kérdésben november közepéig születhet döntés, így akár a napokban is kaphatunk pontos híreket. Mai nap a New York Economic Club-on fog beszélni az amerikai elnök, ahol a várakozások szerint a kereskedelmi tárgyalásokról is szó eshet. Amennyiben így lesz, az fontos üzenet lehet a piacoknak, az optimista hangulat fenntartása érdekében fontos lenne, hogy még idén előrelépés történjen a kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalásokban, valamint Kanadával és Mexikóval is.

Gyorsjelentések: Ma reggel a Deutsche Post, Continental és az Infineon tette közzé gyorsjelentését az európai cégek közül, a német posta a várttól enyhén elmaradó profitról számolt be, az Infineon eredménye azonban magasabb lett, mint amelyre előzetesesen a konszenzus számított. A Continental enyhe bevételnövekedés mellett megerősítette az év végére vonatkozó várakozásait. Az összességében pozitív gyorsjelentésekre pluszban nyithatnak a részvények, amely miatt a DAX index is enyhe pluszban nyithat a többi európai indexszel együtt.

Kisebb visszaesés a tőzsdéken: Egyelőre még nincs megállapodás a kínai amerikai kereskedelmi tárgyalásokban, és Donald Trump legfrissebb üzenetei szerint nem engedne el vámokat, pedig a kínaiak a szeptemberben bevezetett vámok elengedését szeretnék egy első fázisú megállapodáshoz. A hangulatot a fejlemények kissé elrontották, így Európában és az Egyesült Államokban is enyhe mínuszban zártak az indexek. A történelmi, valamint éves csúcsok közeléből azonban továbbra sem mozdultak el jelentősen az indexek, a kedvező gyorsjelentések pedig akár a további emelkedést is segíthetik.

BUX: A magyar tőzsdeindex közel egy százalékos mínuszban zárt, kisebb korrekciót láthattunk az OTP-nél, a részvény 1,4 százalékos mínuszban zárt. A Mol árfolyama 0,8 százalékkal csökkent, a Richter pedig 0,2 százalékos mínuszban zárt. Gyengén teljesített az Opus, amely közel 5 százalékos eséssel 301 forinton zárt. Egyedül a Magyar Telekom tudott emelkedni a nagyobb részvények közül, 0,3 százalékos emelkedéssel 440 forinton zárt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.