KBC Equitas
2019. november 5. 8:35

Gyorshírek kedd reggel

  

Mol: 3000 forint felett zárt tegnap a Mol árfolyama, amire utoljára szeptember közepén volt példa, és 3 százalékos emelkedésével a legjobban teljesítő BUX-komponens volt. Tegnap két fontos hír is jött, egyrészt az azeri bevásárlás, ami a korábbi piaci híreknél olcsóbb áron valósulhatott meg, másrészt pedig az októberi finomítói marzsokat is közzétette a vállalat, a 7,2 dolláros hordónkénti eredmény pedig tavaly augusztus óta a legjobb eredmény.

BUX: Emelkedett a BUX index is a tegnapi napon, a Mol mellett az OTP is több mint 2 százalék feletti pluszban zárt, ezzel pedig az index már a 43000 pontot közelíti. Némileg gyengébb teljesítményt nyújtott a Richter részvénye, amely stagnálással 5460 forinton zárt, a Magyar Telekom árfolyama pedig 435-ig csökkent.

CIG Pannónia: A vállalat közleményében jelezte, hogy az EMABIT a harmadik negyedéves Szolvencia II jelentése alapján a szavatoló tőke megfelelése 102 százalék. Ez azt jelenti, hogy, hogy az EMABIT az olasz kockázati kitettség növekedése, valamint a viszontbiztosítási fedezet hiányának ellenére megfelelő likviditással rendelkezik. Az EMABIT leányvállalat tőkemegfelelése pedig nincs jelentős hatással a CIG Pannónia tőkemegfelelésére.

Történelmi csúcsok: Újabb történelmi csúcsoknak örülhettünk tegnap az amerikai tőzsdéken, és tovább emelkedtek az európai tőzsdék is. Nem sok hiányzik már a DAX indexnek, hogy elérje a történelmi maximumát, a Stoxx 600 viszont már a mindenkori csúcsára emelkedett tegnap. Az optimista hangulat ma is kitarthat a főbb nyugat-európai tőzsdéken, a reggeli határidős indexadatok alapján enyhe pluszban járnak az indexek.

Kereskedelmi tárgyalások: A jó hangulatot a piacokon a kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos pozitív várakozások okozták, egyes források szerint (Politico, Financial Times) úgy tűnik, sikerülhet megegyeznie a két országnak még az idén, bár a kínaiak ragaszkodnának a szeptemberben bevezetett vámok eltörléséhez.

Feldolgozóipar: Enyhén javuló képet mutattak a tegnap Markit beszerzési menedzser index adatok az Eurózónáról, bár a feldolgozóiparban továbbra is a csökkenést jelző 50-es szint alatt tartózkodnak az indexek, összességében a vártnál enyhébb a visszaesés. Kivétel volt viszont Franciaország, ahol a beszerzési menedzser index az 50,7-es szintjével még mindig enyhe bővülést mutat.

Vonovia: Ma reggel tette közzé gyorsjelenését a Vonovia, az ingatlanfejlesztő stabil eredményességről számolt be, és megerősítette az előrejelzését. Az összességében optimista jelentésre pluszban nyithat a részvény.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.