KBC Equitas
2019. október 29. 8:34

Gyorshírek kedd reggel

  

Indexek: Új csúcson az S&P 500! Az amerikai tőzsdeindex napközben 3044 pontra is ugrott, ezzel pedig mindenkori rekordot döntött. A befektetők optimisták voltak a kínai-amerikai tárgyalásokkal és a holnapi Fed kamatdöntéssel kapcsolatban is. Szintén emelkedett a Nasdaq és a Dow Jones is. Európában sem volt rossz a hangulat, bár a növekedés jellemzően mérsékelt, fél százalék alatti maradt. A mai nyitáskor nem várható nagy elmozdulás.

Brexit: Tegnap döntöttek az EU-s országok a Brexit legfeljebb január 31-ig történő elhalasztásáról, a határidő azonban rugalmas, gyorsabb megállapodás esetén korábban is megtörténhet a kilépés. Az EU határozatát a brit kormány is elfogadta, így biztossá vált hogy csütörtökön nem történik meg a kilépés. Boris Johnson tegnap ismét előrehozott választás kiírását kezdeményezte december 12-re, amely nem kapta meg az alsóházban a szükséges kétharmados támogatást. A hírek szerint ma ismét próbálkozik egy új javaslattal, amelynek elfogadásához már az egyszerű többség is elegendő lenne.

Gyorsjelentések: Ezen a héten sem áll le a gyorsjelentési dömping, tegnap az amerikai papírok közül nyitás előtt többek között az AT&T jelentett, melyet kedvezően fogadtak a befektetők, az árfolyam 5 százalékot emelkedett. Vártnál jobban sikerült a Spotify jelentése, mely után jelentősen feljebb került az árfolyam. Tegnap este a Google jelentésére került sor, amely picit elmaradt a várakozástól, ma napközben pedig mások mellett a Mastercard, a General Motors, a Pfizer és a Merck számai miatt izgulhatunk. Németországban tegnap a Covestro gyengült a jelentését követően, tegnap este a Commerzbank ma reggel pedig a Fresenius jelentett.

Olaj:  Tegnap mérséklődtek az olajárfolyamok, a WTI jelenleg 55,5 dollár, a Brent pedig 61,2 dollár. Fontos hír még az olajpiacon, hogy a tervek szerint december 11-én lép a szaúdi tőzsdére a szaúd-arábia állami olajvállalat, az Aramco, mely a világ legnagyobb olajkitermelője. 

BUX: A budapesti tőzsde tegnap alulteljesített, a BUX fél százalékkal süllyedt. Főleg az Appeninn és a CIG Pannónia esett nagyot, de a blue chipek is mérsékelten visszaestek. Jól ment viszont az Autowallisnak, amely 1,7 százalékot emelkedett.

Munkanélküliség: Ma reggel 9 órakor teszi közzé a KSH a szeptemberi hazai munkanélküliségi rátát. A korábbi tényadat 3,4 százalék volt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.