KBC Equitas
2019. október 22. 8:33

Gyorshírek kedd reggel

  

BUX: Történelmi csúcsra tört tegnap az OTP, a hazai nagybank 2,5 százalékos emelkedéssel 13370 forinton zárt. A részvényre egy céláremelés is érkezett, a Morgan Stanley 15100 forintra emelte a célárát, az ajánlás továbbra is vételi. A nagyok közül még emelkedett az Opus és a Mol is, a Richter és a Magyar Telekom viszont visszaesett. Összességében a BUX a fejlett részvénypiacokat felülteljesítve 1 százalékos pluszban zárt. Holnap a budapesti tőzsde nemzeti ünnep miatt zárva tart.

MNB: Ma délután kerül sor az MNB kamatdöntésére, ahol nem várható az irányadó ráta módosítása. A jegybanki kommunikáció azért tartogathat érdekességeket, ezzel kapcsolatban a forint árfolyamára is érdemes figyelni, a hazai deviza ma reggelre már 330-ra erősödött az euróval szemben.

Indexek: Jó volt a hangulat a fejlett részvénypiacokon is, amelyet a kereskedelmi háborúval kapcsolatos békülékeny megnyilvánulások is segítettek. Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is mérsékelt, egy százalék alatti növekedést realizáltak a fontosabb börzeindexek, kiemelkedő volt a DAX és a Nasdaq 0,9 százalékos erősödéssel.

Brexit: Tegnap éjjel benyújtotta a brit kormány a Brexit feltételeiről szóló törvényjavaslatot. Erről már ma estig szavazhat is a parlament, így kiderül mekkora támogatás van a megállapodás mögött. Azonban még egy többnapos vita is jöhet erről az alsóházban, akár több módosító indítvánnyal, valamint majd a felsőháznak is el kell fogadnia ezeket a törvényeket. Továbbra is még bármilyen forgatókönyv elképzelhető, október 31-én megtörténhet a kilépés megállapodással, vagy anélkül is, ugyanakkor még a halasztásra is lehet lehetőség.

Gyorsjelentések: Tegnap reggel érkezett az SAP gyorsjelentése, amely a korábban közzétett előzetes számok miatt nem okozott nagy meglepetést, az éve célok azonban megerősítésre kerültek. Ma több izgalmas eredményközlésre is van kilátás, délután jelent többek között a McDonald’s, a Procter&Gamble és a Hasbro is.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.