KBC Equitas
2019. október 15. 8:34

Gyorshírek kedd reggel

   

Indexek: Tegnap egy időre véget ért a múlt hét második felében tapasztalt optimista hangulat a fejlett részvénypiacokon, miután Kína bejelentette, hogy a szóban elfogadott részleges megállapodás aláírása előtt még szeretne egy újabb tárgyalási fordulót is. A fontosabb börzeindexek Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban is mérsékelten, fél százalék alatti gyengülést szenvedtek el.

BUX: Túlszárnyalta a budapesti tőzsde tegnap a fejlett részvénypiacokat, a BUX egy százalékkal emelkedett. A legnagyobb eseményt az OTP kitörése jelentette, a bankpapír 2,1 százalékkal került feljebb, 1320 forinton zárt, ezzel pedig közeledik a történelmi csúcshoz. Gyengén szerepelt viszont az Opus, amely 2,6 százalékkal csökkent.

Brexit: Erősödik a font a kora reggeli órákban Michel Barnier bejelentésére. Az EU-s főtárgyaló szerint a héten lehetséges egy megállapodás a Brexitről, és optimista hangnemben fogalmazott a jelenleg zajló munkáról a kilépés előkészítésében. A határidős indexek is szép pluszt mutatnak így már Európában, pozitív hangulatú kereskedés jöhet ma.

Gyorsjelentések: Teljes sebességre kapcsol ma délután a gyorsjelentési szezon, az amerikai nyitás előtt a JP Morgan, a Goldman Sachs, a Citigroup és a Wells Fargo számaira is figyelhetünk. A jelentések mellett Európában a délelőtt érkező ZEW index aktuális értékei lehetnek érdekesek.

Kínai infláció: Hatéves csúcsra, 3 százalékra emelkedett Kínában az infláció szeptemberben, a várakozás 2,9 százalék volt. A legdrasztikusabb változás a sertéshúsban következett be, a kínai konyha egyik legfontosabb alapanyaga 69 százalékkal drágult éves szinten.

Törökország: A törökök kurdok elleni offenzívája miatt az Európai Unió több állama fegyverembargót vezetett be a kis-ázsiai állam ellen, és elítélte a hadműveletet. Erdogan török elnök viszont több millió menekült Európára zúdításával fenyegetett a szankciókra válaszul. Az Egyesült Államok is lépéseket tett Törökország ellen, Donald Trump azonnali tűzszünetet követelt, és az acélipari termékek vámmértékének 50 százalékra emelését helyezte kilátásba.

Forint, olaj: Nagyot erősödött tegnap a forint, a hazai deviza napközben 332,7-ről 331,3-ra is javult az euróval szemben, az EURHUF ma reggel pedig 331,5. Az olajárak viszont jelentősen, közel 2 százalékkal gyengültek, a WTI 53,2 dollárra, a Brent 58,9 dollárra süllyedt.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.