KBC Equitas
2019. október 8. 8:38

Gyorshírek kedd reggel

   

Makroadatok: Ma 9 órakor fény derül a hazai szeptemberi inflációs számokra, az elemzők 2,9 százalékos árdrágulásra számítanak, amely lassulást jelentene. Itthon tegnap az augusztusi ipari termelési adatok kisebb csalódást okoztak, ahogy a Németországban 0,6 százalékkal visszaeső gyáripari megrendelések is. Ma reggeli adatok alapján mérséklődött a kínai szolgáltatószektor növekedése, a Caixin PMI értéke az augusztusi 52,1-ről 51,3-ra csökkent. A szintén most érkező német ipari termelési adat meglepetésre 0,3 százalékos növekedést mutatott augusztusban, az elemzők stagnálást vártak.

Indexek: Jól kezdődött a hét a nyugat-európai részvénypiacokon, a fontosabb börzeindexek fél százalékot meghaladó mértékben erősödtek, tegnap. A határidős indexek alapján ma is pluszban nyithatnak a kontinentális tőzsdék, főként a pozitív meglepetést okozó német makroadatnak köszönhetően. Az Egyesült Államokban borúsabb volt a hangulat, sok a bizonytalanság a héten újrainduló kereskedelmi tárgyalások előtt, a főbb indexek mérsékelten visszaestek.

BUX: Bizonytalan volt a hangulat a budapesti tőzsdén, a BUX alig mozdult el tegnap. A nagyok közül alig mozdult el az OTP és a Richter is, a Mol enyhén emelkedett, a Magyar Telekom pedig 0,7 százalékot csökkent. A sóstói szállodája birtokba vételét bejelentő Opus viszont még jobban, 2,6 százalékkal visszaesett. A magyar tőzsde sztárpapírja tegnap a Waberer’s volt (amelyre egyébként az Erste csökkentette célárát), közel 10 százalékot emelkedett az árfolyam.

Kereskedelmi tárgyalások: A holnapután újra induló magas szintű tárgyalások tartják már most lázban a piacokat. A hírek szerint habár Donald Trump egy átfogó kereskedelmi megállapodást javasol, a kínai fél nem szeretne minden javasolt témában tárgyalni. Az esélyek így halványak egy teljeskörű megállapodás elérésére. További rossz előjel, hogy az Egyesült Államok nyolc kínai techcéget feketelistára tett, mivel az amerikai vád szerint tevékenységükkel hozzájárultak a kínai muszlim kissebség elleni jogsértésekhez.

Brexit: A brit parlament Boris Johnson miniszterelnök kérésére a következő hat napban ismét fel lesz függesztve. A tárgyalások folyamatosan zajlanak a brit vezetés és az EU-s vezetők között, ma is lesznek egyeztetések, egyelőre azonban még nem látszódik a megállapodás vége.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.