KBC Equitas
2019. október 1. 8:37

Gyorshírek kedd reggel

   

Indexek: Óvatos optimizmus uralkodott tegnap a fejlett részvénypiacokon. Európában és az Egyesült Államokban is nagyjából fél százalék körüli erősödéssel zártak a fontosabb börzeindexek. Jól ment a technológiai részvényeknek, így a Netflixnek is, melyről tegnap is írtunk, ezáltal kiemelkedő volt a techpapír túlsúllyal rendelkező Nasdaq index, 0,8 százalékos növekedéssel. Ma a Kínai Népköztársaság 70. születésnapja miatt nincs kereskedés a hongkongi és kínai tőzsdéken sem, Kínában egészen jövő hétfőig tart az ünnep. A reggeli nyitáskor Európában enyhe növekedésre lehet kilátás.

Brexit: Boris Johnson ma bemutathatja kidolgozott Brexit-tervét az EU-s vezetőknek, ahol részletezni fogja az északír határra kigondolt vámmegoldásukat. Érdemes lesz figyelni ma ezzel kapcsolatban az eseményeket, valamint az angol font és a londoni tőzsde alakulását, amely tegnap 0,2 százalékos csökkenéssel alulteljesítette a piacokat.

Infláció: Az 1,3 százalékosnál is alacsonyabb, 1,2 százalékos lehetett a szeptemberi német infláció a tegnap közzétett előzetes adat szerint. Ez lassulás a korábbi 1,4 százalékos adathoz képest, amely tovább erősítheti az aggodalmakat Európa legnagyobb gazdaságával kapcsolatban. Ma délelőtt a teljes Eurózóna előzetes szeptemberi inflációs statisztikáját teszik közzé, a várakozás szerint további lassulásra, 0,9 százalékos adatra lehet kilátás.

BUX: A budapesti tőzsde alulteljesítette a fejlett piacokat, a BUX 0,7 százalékkal esett vissza. Ebben a fő ludas a Mol volt, amely 1,7 százalékkal gyengült, részben az elmúlt napokban csökkenő olajáraknak köszönhetően. A nagyok közül csökkent az OTP és a Richter is, a Magyar Telekom viszont 0,7 százalékkal erősödött. A legjobban teljesítő komponens az AutoWallis volt 1,9 százalékos erősödéssel.

Opus: Közzétette féléves jelentését az Opus. Az akvizícióknak is köszönhetően a társaság többszörözte a bevételét az első félévben, és 7 milliárd forint feletti EBITDA-t értek el. A menedzsment a második félévvel kapcsolatban is optimista.

Vállalati sztori: Elhalasztják az ősz legnagyobb IPO sztorijának beharangozott WeWork tőzsdére bevezetését, erre idén már nem fog sor kerülni. A közösségi irodákat üzemeltető vállalatnak korábban több tíz milliárdos vállalatértéket is becsültek, az utóbbi időben azonban több érdekes sztori látott napvilágot a céggel kapcsolatban, és fény derült a hatalmas veszteségekre. A vállalat kötvényeinek értéke tegnap rekordalacsony szintre süllyedt.

Alternatív eszközök: Sok nap után először tudtak enyhén emelkedni az olajárak, azonban így is a szaúdi támadás előtti szintek alatt vannak. A WTI ma reggel 54,4, a Brent pedig 59,6 dollár. Egy hét után emelkedett először jelentősen a Bitcoin is, a kriptodeviza a 8000 dollár alatti szintekről jött föl 8400 dollárra, igaz múlt hétfőn még 10000 dollár körül járt az árfolyam. Az arany viszont rosszul kezdte a hetet, tegnap 1,6 százalékot csökkent az árfolyam, amely ma reggel már csak 1462 dollár.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.