KBC Equitas
2019. szeptember 24. 8:38

Gyorshírek kedd reggel

  

MNB kamatdöntés: Magyar szempontból a mai nap kiemelt eseménye lesz az MNB kamatdöntő ülése, ugyan az irányadó rátában nem várható változás, azonban az MNB csütörtökön fogja közzétenni az inflációs jelentést, amelynek fő számait már a mai kamatdöntés után is megismerhetjük. Utóbbit, valamint a közleményt pedig fontos lesz figyelni. Az MNB kamatdöntése előtt új mélypontra gyengült a forint, tegnap napközben 335,3-nál járt az EURHUF, a ma reggeli órákban pedig 334,9-nél tartózkodik az árfolyam.

Brexit: A brit legfelsőbb bíróság ma dönt Boris Johnson ügyében arról, hogy törvényszerűen járt-e el a miniszterelnök, amikor felfüggesztette a parlamentet. A döntés kimenetelétől függetlenül azonban továbbra is az a célja Boris Johnsonnak, hogy a fennmaradó időben sikerüljön egy megállapodást létrehozni az EU-val, Michel Barnier viszont nem elégedett a britek eddigi javaslataival, így továbbra is bizonytalan az eddigi nyilatkozatok alapján, hogy létrejöhet-e egy megállapodás. A bizonytalanság pedig a font árfolyamára is hatással van, amelynek volatilitása a napokban a legmagasabbra emelkedett a főbb devizák közül.

Gyenge eurózónás PMI indexek: Az eurózóna két legnagyobb gazdaságából (Németország, Franciaország) meglehetősen negatív feldolgozóipari, valamint szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexek érkeztek. A feldolgozóipar a vártnál nagyobb mértékű visszaesést mutatott augusztusban, a szolgáltatószektor beszerzési menedzser indexe pedig elmaradt a várt bővüléstől.

Részvényindexek: A gyenge makroadatokra elromlott a hangulat az európai börzéken, a DAX és a CAC vezetésével, amelyek rendre 1 százalék feletti csökkenést mutattak. A nyugat-európai piacokkal együtt a BUX index is mínuszban zárt, a vezető részvények közül az OTP közel 2 százalékot esett, a Mol részvénye pedig 0,9 százalékkal csökkent. A Magyar Telekom tudta tartani magát, és enyhe pluszban zárt, a Richter viszont kiemelkedett a másfél százalékos emelkedésével.

Kispapírok: A Masterplast 6 milliárd forintos kötvénykibocsátást tervez, amelyről a részvényesek az októberi rendkívüli közgyűlésen szavazhatnak. A GlobTerm Kft. szavazati joga megszűnt az Est Mediában, mivel 5 százalék alá esett a tulajdoni hányada a cégnek.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.