KBC Equitas
2019. szeptember 10. 8:36

Gyorshírek kedd reggel

  

Emelkedett a BUX: Fél százalékos pluszban zárt a magyar tőzsde, amely főként a Mol és az OTP jó teljesítményének volt köszönhető. A Mol 1,4, az OTP 0,4 százalékos pluszban zárt, a Magyar Telekom és a Richter viszont fél százalékkal csökkent.

Vegyesen zárt Európa: A DAX index kivételével, amely 0,3 százalékkal emelkedett, nem tudtak emelkedni a nyugat-európai tőzsdék. A ma reggeli határidős adatok alapján egyelőre nem látszik nagy elmozdulás a tegnapi záróértékekhez képest.

Profit warning a Deutsche Banknál: Tovább vágta bevételi várakozásait a Deutsche Bank, a korábbi 26,6 milliárd eurós szintről ma reggeli közleményében 24 milliárd euróra csökkentette előrejelzését a menedzsment, a gazdasági környezet romlására hivatkozva.

Brexit: Tegnap véget ért a brit parlament mostani ülésszaka, kedd hajnalra pedig a brit alsóház elutasította az előrehozott választások kiírását kezdeményező törvénytervezetet. Ezzel meghiúsulni látszik Boris Johnson terve, hogy mindenképpen kivezetné az EU-ból az Egyesült Királyságot, a jelenlegi felállás szerint október 14-én fogja újrakezdeni a brit parlament az ülési időszakot, és október 19-ig kellene megszavaznia egy új Brexit megállapodást. Ha ez nem sikerül, Boris Johnsonnak a határidő újbóli halasztását kell kérnie.

Mérsékelt elmozdulások a tengerentúlon: Az amerikai tőzsdéken szintén nem láthattunk nagyobb mozgásokat, egyedül a Dow Jones tudott emelkedni 0,1 százalékkal, az S&P 500 és a Nasdaq pedig enyhén csökkent.

1500 alatt az arany: Az elmúlt napokban folyamatosan csökkent az arany árfolyama, ma reggelre pedig az 1500 dolláros szintet is letörte a nemesfém árfolyama.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.