KBC Equitas
2019. augusztus 27. 8:34

Gyorshírek kedd reggel

  

Enyhülés mutatkozott tegnap a múlt pénteken elég súlyossá váló amerikai-kínai kereskedelmi háborúban. Kínai részről hajlandóságot mutattak tegnap a tárgyalások folytatására, amellyel kapcsolatban ezúttal Donald Trump is pozitívan nyilatkozott. Ennek köszönhetően a negatív reggeli hangulat után optimistábbak lettek a befektetők Európában a nap végére jellemzően sikerült mérsékelt emelkedéseket realizálni, az Egyesült Államokban pedig egy százalék fölötti növekedések voltak tapasztalhatók. A ma reggeli nyitáskor Nyugat-Európában nagy elmozdulások nem várhatóak, napközben pedig  a kereskedelmi háború mellett az olasz kormányalakítási tárgyalásokra és a német negyedéves GDP adatra érdemes figyelni.

A budapesti tőzsde is illeszkedett az európai trendekbe, a BUX 0,4 százalékkal emelkedett, amelyhet pedig leginkább az idei mélypont közelében lévő Mol 1,4 százalékos felpattanása járult hozzá. A hazai olajtársaság tegnap újabb kitermelhető olajforrást talált Pakisztánban, azonban az ebből származó pótlólagos termelés kevesebb mint fél százalékkal növelheti a teljes termelést. Ma a DunaHouse-ra érdemes figyelni a hazai részvények közül, a társaság ma teszi közzé negyedéves gyorsjelentését.

Ma kerül sor az MNB soron következő kamatdöntő ülésére is, ahol nem várható változás az irányadó rátában. A jegybanki kommunikációra azonban érdemes figyelni, amely a mélypont közelében lévő forint árfolyama szempontjából is izgalmas lehet. A forintárfolyam tegnap összességében nem mozdult el jelentősen, ma reggel az EURHUF 329,2.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.