KBC Equitas
2019. augusztus 6. 8:33

Gyorshírek kedd reggel

    

A vártnál erősebb lett a Richter negyedéve

A vártnál jobb első féléves eredményről számolt be a Richter, a bevételek növekedtek az előző évhez képest főként a Vraylarnak köszönhetően, az eredmény pedig közel a tavalyi szinten maradt. Érdemes lesz még figyelni a jelentést követő sajtótájékoztatót, és a frissített előrejelzést is.

Csúnya esés a tőzsdéken

Egy csendesebb nyári időszak után eldurvult a kereskedelmi háború, amely elsősorban azzal magyarázható, hogy a tárgyalások elhúzódására válaszul az amerikai elnök pótvámokat jelentett be. Kína válaszul a vámokra leértékelte a jüant, valamint leállította a mezőgazdasági termékek importját. Előzetesen Kína a tárgyalásokban arra tett ígéretet, hogy több agrárterméket vásárol, az Egyesült Államok szerint azonban ez nem történt meg, és ezért is vetettek ki pótvámokat. Ezzel együtt most tovább megy az adok-kapok a két ország között, az Egyesült Államok deviza manipulátornak nevezte Kínát.

A tőzsdéken pedig a fejlemények hatására elindult a szakadás, múlt héten az idei év egyik legrosszabb hetét zárták az amerikai indexek, hétfőn pedig az év legnagyobb napon belüli esését szenvedték el. A Dow Jones napon belül közel 1000 pontos mínuszban is járt, ami zárásra 750 pont körüli mínuszra mérséklődött, ez 2,9 százalékos csökkenést jelent. Az S&P 500 szintén 3 százalékhoz közeli mínuszban zárta a napot, a Nasdaq pedig 3,5 százalékot esett. A technológiai szektor alulteljesítő volt a kereskedelmi háború kiújulása miatt.

Európában szintén rossz volt a hangulat, a DAX index 1,8 százalékos mínuszban zárt, az FTSE 100 2,5 százalékkal csökkent, a CAC pedig 2 százalékos mínuszban zárt. A német tőzsdén felülteljesítő volt a Lufthansa, így kereskedési ötletünk sem került veszélybe a nagyobb piaci esésben. Ma reggel egyelőre nem látszik nagyobb esés az európai határidős indexekben, sőt az enyhe pluszban nyitás is elképzelhető, a DAX jelenlegi 0,2 százalékos nyitás előtti emelkedésével.

A magyar tőzsde sem teljesített jól a romló nemzetközi hangulatban, a BUX index 1 százalékos mínuszban zárt. A blue chipek közül az OTP 1,6 százalékkal csökkent, letörve ezzel a 12000 forintos szintet, a Mol 1 százalékos mínuszban zárt, szintén már a 3000 forintos szint alatt, 2940-en. A Richter a jelentés előtt mérsékelten csökkent tegnap, a Magyar Telekom pedig 1,2 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Történelmi csúcson, 4400 forinton zárt a Graphisoft Park, a jelentéshez közeledve jól teljesített az elmúlt napokban az árfolyam, kiemelkedve ezzel a BUX komponensek közül.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.