KBC Equitas
2019. július 30. 8:34

Gyorshírek kedd reggel

  

Alig volt elmozdulás tegnap a német és a francia tőzsdén, a DAX és a CAC indexek is csak kismértékben csökkentek. Ellenben kiugróan jól szerepelt a londoni tőzsde, az FTSE 100 1,8 százalékkal emelkedett. Az Egyesült Államokban sem volt határozott az irány, a Dow Jones emelkedett 0,1 százalékot, az S&P 500 és a Nasdaq viszont valamelyest visszaesett. A befektetők egyelőre kivárhatnak a holnapi Fed kamatdöntés előtt.

Tegnap még kevesebb jelentésre figyelhettek fel a befektetők, bár a Heineken és a Ryanair eredményközlései után is volt árfolyammozgás, csalódást követően lefele irányba. Ma viszont ismét gőzerővel pörög a szezon, Németországban ma reggel jelentett a Lufthansa, amely az árverseny kihívásaival küzd, és a Bayer is, amely profitsoron kisebb csalódást okozott. A délutáni nyitás előtt teszi közzé az Egyesült Államokból a számait a Mastercard, az Eli Lilly és a Xerox is. Ma este pedig az AMD és az Apple jelentése lesz a sláger.

Nagyon enyhe mértékben emelkedett a BUX index, de így is átlépte a 41000 pontos határt. A nagyok közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban, 1,2 százalékos emelkedéssel, de meglehetősen alacsony forgalom mellett. A Richter fél százalékkal került feljebb, valamint enyhén javult a Mol és az OTP is. Az Est Media részvénye is nagyot ment tegnap, a második legforgalmasabb papír volt a budapesti tőzsdén, az árfolyama pedig 7 százalékot erősödött.

Tegnap fontosabb globális makroadat nem érkezett, hazánkban derült ki a júniusi munkanélküliségi ráta, amely 3,3 százalékra csökkent a korábbi 3,4 százalékról. Ma viszont Nyugat-Európában érdemes lesz figyelni a németországi inflációs, valamint a francia második negyedéves GDP adatot is.

Lokális mélypontot ért el tegnap a forint, a hazai deviza árfolyama közel 328-ig gyengült az euróval szemben, legutóbb tavaly nyáron járt hasonló magasságokban az árfolyam. A dollárral szemben pedig több mint kétéves mélypontot ütött a forint, az USDHUF jelenleg 294,3.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.