KBC Equitas
2019. július 23. 8:35

Gyorshírek kedd reggel

  

Tovább pörög a gyorsjelentési szezon, bár a hétfő még langyosabb volt ilyen szempontból, a kevés jelentő nagy cég közül a holland Philips, valamint az amerikai Halliburton lepte meg kellemesen befektetőit. Ma már nagy hajtás lesz, többek között a Coca-Cola, a Hasbro és a Visa is közzéteszi negyedéves eredményeit.

A fejlett részvénypiacokon tegnap nem volt nagy elmozdulás. A befektetők egyelőre kivárhatnak a héten érkező fontos gyorsjelentések előtt, valamint árgus szemekkel figyelik a Fed felől érkező jeleket a jövő heti esetleges kamatvágással kapcsolatban. Az Egyesült Államokban egyedül a Nasdaq volt kiemelkedő 0,7 százalékos erősödéssel, az S&P 500 és a Dow Jones emelkedése viszont 0,3 százalék alatti maradt. Európában a fontosabb indexek teljesítménye szintén 0,3 százalék alatt alakult. A ma reggeli nyitáskor azonban a határidős indexek alapján határozottan felfelé vehetik az irányt az európai tőzsdék, miután például az UBS és a Santander is jó jelentést tett közzé, de a Continental viszont csalódást okozott.

Tegnapig választhattak maguknak favoritot a brit Konzervatív Párt tagjai a leendő miniszterelnök személyét illetően. A fő esélyes a poszt elnyerésére Boris Johnson volt külügyminiszter, aki határozottan Brexit-párti. A mérsékeltebb véleményt képviselő Jeremy Hunt kevésbé esélyes az elemzők szerint. Theresa May utódját ma jelenthetik be, akinek majd le kell vezényelnie október 31-ei határidővel a Brexit folyamatot.

A budapesti tőzsde jelentősen alulteljesített a nyugati börzékhez képest, a BUX 0,9 százalékot esett vissza. A blue chipek közül csak a Mol tudott emelkedni fél százalékot. A többi nagy közül az Opus 2,1 százalékot rontott, de az OTP és a Richter is 1 százalék fölötti mértékben gyengült, míg a Magyar Telekomnál mérsékeltebb, fél százalékos volt a csökkenés. A Magyar Telekomra egyébként célárcsökkentés érkezett, a HSBC módosította 535 forintról 435 forintra az értékkalkulációját, de a tartási ajánlásuk nem változott. A BUX komponensek közül a 4iG teljesített a legrosszabbul, 4,1 százalékot esett az árfolyam. A cég tegnap zárás után viszont pozitív hírt jelentett be, miszerint 900 millió forintos megrendelést nyert el a MÁV Zrt-től, amelynek többek között biztonságtechnikai beléptető-rendszert fejleszt.

Ma tartja kamatdöntő ülését az MNB, a várakozások szerint az irányadó rátában az elmúlt időszakhoz hasonlóan most sem lesz változás. A döntést követő jegybanki kommunikációra azonban érdemes figyelni, mely a forint árfolyamára is kihatással lehet. A forint tegnap erősödni próbált az euróval szemben, de felpattant a 324,8 körüli szintekről. Az EURHUF ma reggel 325,4 körül áll.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.