KBC Equitas
2019. július 16. 8:34

Gyorshírek kedd reggel

  

Ha csak nagyon enyhén is, de tovább tudott emelkedni az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq is, így új történelmi csúcsra törtek az amerikai részvényindexek. Az amerikai indexekhez hasonlóan a nyugat-európai börzéken is mérsékelt emelkedés volt tapasztalható, a DAX volt kiemelkedő 0,5 százalékos javulással. A határidős indexek alapján nagyobb elmozdulásra a ma reggeli nyitáskor sincs kilátás.

A héten már teljes gőzzel pörög a gyorsjelentési szezon, tegnap a Citigroup jelentése volt fókuszban, amely összességében kicsit inkább csalódást keltett. A pénzintézet árfolyama kisebb rángatás után aznban napi szinten nem mozdult el jelentős mértékben. Ma is az amerikai nagybankokra figyelhetünk, a Wells Fargo, Goldman Sachs, J.P. Morgan hármas fog jelentkezni a negyedéves számaikkal, de többek között például a Johnson&Johnson is a mai amerikai nyitás előtt teszi közzé a jelentését.

A BUX alig, 0,1 százalékkal került feljebb tegnap, ezzel nem sokkal maradt el a nyugati tőzsdeindexektől. A hazai blue chipek vegyesen teljesítettek, közülük a Mol kiemelekedett 0,9 százalékos erősödéssel, de a Richter is javult valamelyest. Ellenben az OTP a Magyar Telekom és Opus lejjebb került a tegnapi kereskedésben.

Sajtóhírek szerint még az idén 25 százalékos részesedést szerezhet az állam a Telenorban. A Forbes tavalyi becslése szerint a cég 350 milliárd forintot érhet, így mintegy 100 milliárd forintos befektetésre is sor kerülhet. A hír a Digi piacra lépése miatt is izgalmas hazai mobilszolgáltatói piac, és a Magyar Telekom szempontjából is érdekes.

A kispapírok közül tegnap délelőtt fel volt függesztve az Ott-One kereskedése, az IT cég ugyanis két fontos dolgot jelentett be. Egyrészt egy hazai ügyféltől közel 2 milliárd forintos megrendelés érkezett, ennek az összege pedig meghaladja a teljes tavalyi bevételt is. Másrészt pedig az Ott-One a saját részvényei iránt tapasztalt óriási kereslet miatt további forrásbevonásra lát jó alkalmat, így nyilvános kibocsátásra fog majd sor kerülni. Az árfolyam a kereskedés megindítása után napi limittel növekedett. A Zwacknál tegnap került sor az osztalékvágásra, így ma már e nélkül forognak a likőrgyártó papírjai. A DunaHouse részvényét pedig ma lehet utoljára osztalékért megvenni.

Ma délelőtt derül fény az Eurózónában a ZEW gazdasági hangulatindex aktuális értékére. Az előző, júniusi adat -20,2 volt. Egyéb izgalmas makroadat irányában, az amerikai jelentések mellett így ez lehet majd fókuszban.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.