KBC Equitas
2019. július 9. 8:39

Gyorshírek kedd reggel

  

Csökkenéssel zárták a hétfői napot az amerikai tőzsdék, a Dow Jones 0,4 százalékkal, az S&P 500 0,5, míg a Nasdaq 0,8 százalékkal zárt lejjebb a múlt heti záróértékénél. A technológiai szektor gyengébb teljesítménye az Apple-nek köszönhető, miután egy célárvágás után több mint 2 százalékot esett a részvény, amely a techcéghez kötődő vállalatok részvényeit is lefele húzta.

Európában sem volt túl pozitív a hangulat, a Stoxx 600 index néhány pontos mínuszban zárt, a DAX pedig 0,2 százalékot csökkent. A német tőzsdét az egyedi vállalati hírek is lefelé húzzák, miután a hétvégén nagyszabású átalakítási tervet jelentett be a Deutsche Bank, és az elemzők szerint a restrukturálás hatásait illetően a bank túl optimista számokat közölt, a részvényárfolyam tegnap 5,4 százalékot zuhant. Ma reggel pedig a BASF vágta vissza a teljes éves eredményére vonatkozó előrejelzését, közel 6 százalékos mínuszban nyithat a részvény. Az egyedi részvényeken kívül viszont az európai határidős indexek is fél százalékos mínuszban tartózkodnak.

Lefordult a 41000 pontos szintről a BUX index is, a nemzetközi piacokkal együtt gyengén teljesített a magyar tőzsde. A vezető részvények közül csak az OTP volt a kivétel, amely a nap eleji iránykeresés után újra felfele tudott indulni, és 12150 forinton zárt, 0,6 százalékos pluszban. A Mol a fontos támaszt jelentő 3050 forintos szint alatt zárt 4 forinttal, közel fél százalékos csökkenésben. Nem volt jó napja a Magyar Telekom részvényének sem, másfél százalékos mínuszban zárta a kereskedést, a Richter viszont erőteljesen lefordult, közel 2,5 százalékos eséssel 5140 forinton fejezte be a napot.

Előzetes második negyedéves számokat tett közzé a Duna House, amely szerint a cégcsoport ingatlanközvetítési tevékenysége 6,2 százalékkal nőtt, és 2,8 milliárd forintos jutalékbevételt termelt a franchise üzletág. A közvetített hitelvolumenben is jelentős növekedés következett be, 46,7 milliárd forintra növekedett. A cégcsoport teljesítménye az akvizíción kívül a jelenős organikus növekedésből is származott.

Mai nap felfüggesztik a 4iG részvényének kereskedését, mivel a társaság rendkívüli tájékoztatást kíván közzétenni a nap folyamán.

A nemzetközi piacokon a kamatcsökkentési várakozások befolyásolják a hangulatot, és a pénteki meglepően jó munkaerőpiaci adat után némileg elbizonytalanodtak a befektetők a júliusi csökkentés miatt. Ezért fontos lesz, hogy a szerdai beszédében majd Jerome Powell Fed-elnök fog-e utalást tenni a várható kamatpályára. A dollár egyelőre heti csúcsponton, 1,12-nél tartózkodik az euróval szemben, amely a csökkentési várakozások mellett meglepő.

A magyarországi makroadatokban pedig a ma reggel 9 órakor érkező inflációs adatra lesz érdemes figyelni. Az elemzők által várt infláció mértéke 3,7 százalék, amely enyhe csökkenést jelente az egy hónappal ezelőtti 3,9 százalékos éves inflációhoz képest.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.