KBC Equitas
2019. július 2. 8:31

Gyorshírek kedd reggel

  

Új történelmi csúcson zárt az S&P 500, 0,8 százalékos emelkedéssel 2964 ponton. A Dow Jones a nap eleji nagyobb pluszok után végül csak 0,4 százalékkal erősödött, a Nasdaq pedig egy százalékkal zárt feljebb. A G20-as csúcs fejleményei után optimizmus uralkodott a piacokon, annak reményében, hogy az újrakezdődött kínai-amerikai kereskedelmi tárgyalások sikerrel zárulhatnak. Főként a technológiai szektor részvényei raliztak nagyot, annak reményében, hogy a Huawei-nek újból szállíthatnak majd az amerikai vállalatok.

A hétvégi fejlemények miatt Európában is jól indult a hét a börzéken, a DAX közel 1 százalékkal emelkedett, a párizsi CAC fél százalékkal tudott erősödni, és a FTSE 100 is közel egy százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

A BUX index is emelkedett a nemzetközi piacokkal együtt, 0,8 százalékos pluszban 40618 ponton zárta a hétfőt. Úgy tűnik, fordulni tudott az OTP, tegnap nyitás után még bizonytalan volt az irány a részvénynél, azonban délután erőre kapott, és végül 2,8 százalékos pluszban zárt. Enyhén erősödött a Richter is, 0,7 százalékkal. A Mol alulteljesítő volt a blue chipeken belül, 1 százalékos mínuszban 3118 forinton zárt. A Magyar Telekom egész nap 420-422 forint között oldalazott, végül pedig 420,5 forinton zárt. Az Opus-Konzum egyesülés utáni első kereskedési napon az Opus részvénye 3,5 százalékos pluszban zárt.

Öt éves, évi 3,8 milliárd forintos keretszerződést írt alá a 4iG a Sys IT Services Kft-vel informatikai üzemeltetési és fejlesztési szolgáltatás nyújtására.

Júniusban nagyot emelkedett a Graphisoft Park és ezzel korábbi kereskedési ötletünk célszintjét is megközelítette a papír, így alig másfél hónap alatt elég szép, 10 százalékhoz közeli pluszban záródott le. Piaczárás után a Park arról tájékoztatott, hogy meghosszabbította a Microsofttal idén lejáró bérleti díj szerződését újabb 5 évre, a pénzügyi előrejelzésén viszont nem változatott társaság.

A WTI árfolyama 60 dollár, míg a Brent 66 dollár közelében tartózkodik, miután az OPEC meghosszabbította a jelenleg érvényben levő kitermelés csökkentést 9 hónappal. Az arany árfolyama az optimista piaci hangulatban visszaesett, letörve az 1400 dolláros szintet, ma reggel 1391 dollárnál tartózkodik az árfolyam.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.