KBC Equitas
2019. június 25. 8:30

Gyorshírek kedd reggel

   

Bizonytalanság uralta tegnap a fejlett részvénypiacokat, nagy mozdulások nem voltak a főbb indexekben. Nyugat-Európában a fél százalék alatti mérsékelt csökkenés volt a jellemző, a londoni tőzsde 0,1 százalékos javulással már kiemelkedett. Az Egyesült Államokban a Nasdaq 0,3, a Dow Jones pedig 0,2 százalékkal került lejjebb, az S&P 500 pedig stagnált. A határidős indexek jelenleg mérsékelt mínuszt mutatnak.

A részvényindexekkel szemben az arany árfolyama határozott irányt mutatott, a múlt heti emelkedés után továbbra is felfele tör. Jelenleg már 1430 dollárt adnak egy unciáért, így kereskedési ötletünk is egyre fényesebben csillog. Egy másik alternatív eszköz, a Bitcoin is folytatta a szárnyalást, ma reggel már 11350 dollár a kriptodeviza árfolyama.

Enyhén, 0,2 százalékkal emelkedett tegnap a BUX, ezzel valamelyest felülteljesítette a nyugat-európai piacokat. A nagyok közül gyengült az OTP és a Magyar Telekom is, a Mol árfolyama alig mozdult, a Richter pedig 1,7 százalékos erősödéssel kiemelkedett. Így is csak a második legjobban teljesítő részvény volt a BUX indexben, ugyanis az AutoWallis még jobban kezdte a hetet 5,5 százalékos emelkedéssel. Tegnap lehetett utoljára megvenni a Konzum részvényt, a cég beolvad az Opusba, az új vállalat papírjával pedig július 1-jétől lehet kereskedni.

A várakozásnak megfelelően 97,9-ről 97,4-re csökkent az IFO üzleti hangulatindex Németországban. A jelenlegi helyzet megítélése kis meglepetést okozva emelkedett, a várakozások viszont borúlátóbbak lettek.

Ma délután kerül sor az MNB kamatdöntésére, az irányadó kamat szintjében továbbra sem várnak változást az elemzők. Bár májusban az infláció jóval az MNB célkitűzése felett alakult, a jegybank azonban mérséklődést vár a következő időszakra, így nem feltétlen van lépéskényszerben. Változás esetleg az overnight betéti kamatban vagy a kiszorítandó likviditás mértékében lehet.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.