KBC Equitas
2019. június 18. 8:37

Gyorshírek kedd reggel

  

Nem volt egyértelmű irány tegnap a nyugati tőzsdéken, nagy változást egyik fontosabb börzeindex sem produkált. Európában a német DAX 0,1 százalékkal csökkent, a francia CAC index pedig 0,4 százalékkal emelkedett. Az Egyesült Államokban az S&P 500 és a Dow Jones alig növekedett, viszont a Nasdaq erőteljesebb szerepléssel 0,6 százalék pluszban zárt.

Rossz hír érkezett a Lufthansa háza tájáról, a német légitársaság lejjebb vágta az idei profitcélkitűzéseit, főként az árversenyre hivatkozva, emiatt 12 százalékkal visszaesett az árfolyama. A hír hatása tompítva a szektor többi vállalatánál is érződött, a Wizz Air például 2,7 százalékkal csökkent.

A 4iG okozott tegnap izgalmakat a magyar piacon, Jászai Gellért elnök-vezérigazgató tőzsdén kívüli ügyletek keretében 40,2 százalékos részesedést és irányító befolyást szerez a cégben. Továbbá tervezett akvizíciókat jelentettek be, amellyel a hazai informatikai szektor piacvezetőjévé válhat a társaság. A vállalat részvényeit tegnap ötödölték, így 1148 forinton zárt, amely 13,9 százalékos emelkedést jelent.

A nagyok közül a Magyar Telekom teljesített a legjobban, 1,9 százalékot emelkedett. Enyhén, 0,2 százalékkal javult az OTP is, a Richter viszont 0,5 százalékot gyengült. A Molnál tegnap volt osztalékvágás, így az árfolyam 3,7 százalékkal lejjebb került. A Richter részvényét pedig ma lehet utoljára venni osztalékért, amely papíronként 100 forintot tesz ki.

Nagy emelkedésben van a Bitcoin, a kriptodeviza tegnap a 9400 dolláros szintet is elérte. Így egy hét alatt 17 százalékot emelkedett az árfolyam. Az arany is javult tegnap óta, jelenleg 1347 dollárt adnak egy unciáért.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Heti Hírlevelünkre feliratkozva összegyűjtve megkaphatja híreinket, elemzéseinket. Ügyfeleink e mellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.