KBC Equitas
2019. május 21. 8:34

Gyorshírek kedd reggel

  

A múlt héten aláírt amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről szóló törvény után a Google felfüggeszti együttműködését több fronton is a Huawei-jel. Az okostelefon-piacon az Apple mögött második kínai technológiai óriás így például nem fog tudni hozzáférni új eszközein az Android operációs rendszer új verzióihoz és a frissítéseihez sem. A Huaweit ért támadás a chipgyártók számára is elég káros lehet, az egész szektorban komolyabb árfolyamcsökkenések voltak tapasztalhatók. A Huawei botrány eldurvulása a kereskedelmi tárgyalások alakulása szempontjából sem jó előjel.

 A Huawei ügy globálisan elrontotta a részvénypiaci hangulatot, a jelentősebb indexek többsége csökkenést szenvedett el. Nyugat-Európában jellemzően 1 százalékot meghaladó esés volt tapasztalható a tőzsdéken, a londoni börze volt felülteljesítő, mely csak fél százalékkal gyengült. A tengerentúlon a Nasdaq volt a nagy vesztes 1,5 százalékos visszaeséssel, de csökkent az S&P 500 és a Dow Jones is.

A magyar tőzsdén is borús volt a hangulat, a BUX 0,6 százalékot gyengült. A blue chipeknek nem ment jól, a Magyar Telekom stagnálása mellett gyengült az OTP, a Mol és a Richter is. A 4iG és az Opus viszont jól szerepeltek 2,5 százalékos erősödéssel.

Múlt pénteken zárás után jelentett az ANY Biztonsági Nyomda, a csökkenő bevételt a befektetők nem honorálták annyira, az árfolyam 0,7 százalékkal gyengült. A gyorsjelentési szezon már majdnem véget ért, de még néhány cég első negyedéves eredményeinek közzététele hátra van. A magyar társaságok közül ma reggel a CIG Pannónia aktuális számaira derült fény, amely stagnáló díjbevételeket és csökkenő eredményt jelentett az első negyedévben. 

A Fed elnöke, Jerome Powell tegnapi beszédében a rekordmagas amerikai vállalati hitelállomány veszélyeire figyelmeztetett, de szerinte ez még nem jelent nagy fenyegetést a pénzügyi rendszerre, a Fed monetáris politikájáról pedig kevés szó esett. Ma nem érkezik fontosabb makroadat, délelőtt viszont érdekes lehet az OECD gazdasági kilátásainak frissítése.

Tegnap is gyenge maradt a forint, mely nem tudott kitörni a 326-os szint fölül az euróval szemben. A magyar deviza ma reggel is inkább gyengül, az EURHUF jelenleg 326,6. A dollárral szemben is gyengébb lett a forint, kétéves mélypontja közelében mozog az árfolyam, az USDHUF ma reggel 293-on áll.


Jogi nyilatkozat

A fenti marketingközleményt a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „KBC Securities”) állította össze. A KBC Securities semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A marketingközleményben  szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a jövőbeli teljesítményre. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A marketingközleményben  szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

Amennyiben a marketingközleményben  a KBC Securities további marketingközleményein alapuló ajánlások szerepelnek, azok soha nem értelmezhetők a kapcsolódó marketingközleményben foglalt iránymutatások nélkül.

A KBC Securities semmilyen módon nem garantálja, hogy a marketingközleményben említett pénzügyi instrumentumok megfelelnek az Ön igényeinek.

A KBC Securities jelen marketingközlemény útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, így a marketingközleményben szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A KBC Securities Magyarországi Fióktelepének működését anyavállalata révén a belga pénzügyi felügyelet, az FSMA  (Financial Services and Markets Authority) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Felhívjuk figyelmét, hogy a jogszabályban rögzített szabad felhasználás eseteit kivéve kizárólag a KBC Securities előzetes írásbeli engedélyével lehet a jelen marketingközlemény tartalmát rögzíteni, többszörözni, terjeszteni, mások számára hozzáférhetővé tenni, nyilvánosan előadni, sugárzással nyilvánossághoz közvetíteni vagy átdolgozni.

A jelen marketingközlemény nem a befektetéssel kapcsolatos kutatás függetlenségének előmozdítását célzó jogi követelményeknek megfelelően készült, nem érinti a befektetéssel kapcsolatos kutatás terjesztését megelőző kereskedésre vonatkozó tiltás.

A KBC Securities jelen marketingközleményre is kiterjedő módon megfelelő belső eljárásokat dolgozott ki és működtet az összeférhetetlenségi esetek elkerülése, illetve közzététele érdekében. A jelen marketingközlemény készítésében részt vevő személyekre vonatkozó és a marketingközleménnyel kapcsolatos egyéb lényeges információkat a következő oldalon, a linkre kattintva talál: Anyagaink jellemzői, összeférhetetlenségi szabályok 

Iratkozzon fel napindító levélsorozatunkra!
Tájékozódjon a tőkepiac legfontosabb híreiről és történéseiről! Segítséget kaphat a tőzsdei események követésében és a kereskedésben. Ügyfeleink emellett külön levélben azonnal megkaphatják a legfrissebb elemzéseinket is.